aktivni tijekom ljeta

OPĆINA SELNICA Uređuju se prometnice i dočekuje se nova školska godina

Veliki ili ozbiljan problem su neobrezano ili neposijećeno raslinje i nepokošena trava na privatnim posjedima uz lokalne općinske i županijske ceste.

Nema ljetnog odmora niti sezone kiselih krastavaca u Općini Selnica, što je vidljivo u nizu aktivnosti na terenu.

Tako su danas (srijeda 21. kolovoza) započeli radovi na obnovi ili uređenju dvaju odvojaka ili sporedna puta u naselju Gornji Zebanec u Općini Selnica. U planu je i slična modernizacija odvojaka u naselju Zaveščak te u zaseoku Trnje, a vrijednost radova procijenjena je na 500 tisuća ili pola milijuna kuna.

U financiranju Općina Selnica sudjeljuje sa 300 tisuća kuna, dok 200 tisuća kuna daje Ministarstvo regionalnog razvoja. Radovi su povjereni poduzeću TEGRA iz Čakovca koja ih obavlja sa svojim kooperantima.

Istvremeno komunalni redari uređuju javne površine i dijelove uz lokalne prometnice, a načelnik Ervin Vičević kaže kako će i ŽUC do početka nove školske godine urediti svoje prometnice, odnosno obrezati i posjeći drveće i grmlje uz ceste za normalno odvijanje prometa. Obrezivanje granja i sječa stabala ili grmlja uz županijske ceste obveza je vlasnika parcela, koje žUC stalno opominje, no većina vlasnika se odaziva na pozive i opomene.

Načelnik općine Ervin Vičević, ovo označava kao veliki problem i proračunski trošak te poziva ljude na uređenje dijelova svojih parcela koji su uz prometnice, jer time će ŽUC-u i općini olakšati poslove redovitog održavanja prometnica i na kraju urednim imati barem dijelove svojih posjeda. Stalna aktivnost u ljetnom razdoblju Općine Selnica iskazuje se i za u petak 23. kolovoza zakazanu 18. sjednicu Općinskog vijeća, za nedjeljno proštenje BDM Kraljice u Zaveščaku (proštenjarska Sveta misa u 11 sati) kao i u pripremama za početak nove školske i vrtićke godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije