Ivičina violina

UVIJEK U AUTU Ivica Ujlaki iz Kotoribe zaljubljenik je u taj instrument, zasvira u svim prigodama

Da se violina može iskoristi u različitim prigodama i situacijama pokazali su nam branitelji iz Domovinskog rata Kotoribe, odnosno njihov 70-godišnji violinista Ivica Ujalki

Autor ovog priloga nazočio je sijaset svečanosti na kojima su se izvodile himne različitih država. Najviše od svih bila je to Lijepa naša svirana na različitim glazbalima.

Nedavno je naišao na izvedbu koju još nikada nije čuo. Bilo je to na prvom turniru u streljaštvu kojeg su organizirali članovi Ogranka UDVDR-a općine Kotoriba, a povodom Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Turnir je uz organizatore i domaćine okupio mjesne umirovljenike i članove DVD-a. Kako to obično biva započeo je izvođenjem državne himne. Na ugodno iznenađenje nazočnih svečanu pjesmu domovine čuli smo preko milozvučnih zvukova violine koju je svirao Ivica Ujalki, jedan od čelnika Ogranka.

Ivica je zaljubljenik u taj instrument. Nije važno kako je stekao glazbenu naobrazbu, no važno je to da je violina uvijek u njegovom automobilu pa ustreba li Ivica je donosi pred društvo, a tada su zajednički trenuci ljepši…

On je umirovljenik već pet godina, a do umirovljenja  bio je jedan od vodećih gospodarstvenika Kotoribe i šire kao suvlasnik tvrtke Muraplast.

Na tom je natjecanju bio član natjecateljske ekipe koja je bila pobjednik natjecanja, a u pojedinačnoj konkurenciji je podijelio drugo mjesto s Miljenkom Fušem, kolegom iz Ogranka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije