UZ PLES, SVIRKU I PJESMU

FOTO Povodom Dana Macinca svečano otvoren obnovljeni Sportski dom, upriličen i tradicionalni mimohod!

- U ovaj prekrasan Sportski dom uloženo je zbog naših nogometaša, vatrogasaca, kao i zbog provođenja aktivnosti svih ostalih udruga ovog mjesta. Čuvajte ga i držite u ovakvom ruhu! - poručio je načelnik Dania

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza u veseloj atmosferi 22. put po redu proslavljen je Dan Macinca. Za sve mještane, mještanke i ostale posjetitelje i ove je godine organiziran cjelodnevni kulturno-zabavni i sportski sadržaj, a službeno je otvoren i novoobnovljen Sportski dom Macinec.

Tradicionalno, s početkom u 11 sati, održana je jednosatna sveta misa u Crkvi pohoda bl. Djevice Marije, nakon čega je upriličen mimohod mještana na čelu s načelnikom Općine Nedelišće Darkom Daniom i njegovim zamjenikom Željkom Kacunom. Slijedile su ih Mažoretkinje Nedelišća, Puhački orkestar, Kulturno umjetnička udruga Seljačka sloga, dok su im se na začelju pridružili i članovi Oldtimer kluba Međimurje.

>> DAN MACINCA Svečano otvoren Sportski dom Macinec, upriličen i tradicionalni mimohod

Pozitivne energije nije nedostajalo, pa je tako svirka orila sve do novoobnovljenog Sportskog doma, gdje se odvijao, a i odvijat će se do kasnih večernjih sati, ostatak cjelodnevnog sadržaja.

Posjetitelje je u program himnom uvela mještanka Vesna Čekolj, nakon čega se s nekoliko riječi obratio predsjednik vijeća mjesnog odbora Ivan Krištofić, koji je potanko izvijestio što je sve ostvareno u protekloj godini. O događanjima u Općini Nedelišće, provedenim projektima tijekom protekle godine u Macincu, kao i onim nadolazećim govorio je načelnik Dania.

– U ovaj prekrasan Sportski dom uloženo je zbog naših nogometaša, vatrogasaca, članova Udruge Maxenca, kao i zbog provođenja aktivnosti ostalih udruga ovog mjesta. Čuvajte ga i držite u ovakvom ruhu, poručio je Macinčarima.

U kulturno-zabavnom programu nastupile su Mažoretkinje Nedelišća, KUU Seljačka sloga Nedelišće, grupa Male macinčanke i macinčari, te plesačice iz Udruge za kulturu orijentalnih plesova OrientArt Varaždin.

Organizatori su pripremili i ručak za sve posjetitelje, koji je podijeljen netom nakon službenog otvorenja Sportskog doma upriličenog rezanjem vrpce, a čast je pripala predsjedniku vijeća mjesnog odbora Ivanu Krištofiću. Djelić vrpce pripao je i županu Međimurske županije Matiji Posavcu, načelniku Općine Nedelišće, kao i predsjedniku NK Centrometal Zdravku Serecu.

U popodnevnim satima očekuje se nogometna utakmica, sportske igre, tombola uz pjesmu i ples Mirka Švende Žige do kasnih večernjih sati. Proslavi Dana Macinca još se stignete pridružiti, a do onda djelić atmosfere pogledajte u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije