Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Pridružio im se i župan Posavec: Hodočasnici iz donjeg Međimurja zajednički do Svete Marije
MNK/D. Horvat/Općina Donja Dubrava/Dario Horvat

Hodočastili u Svetu Mariju

FOTO Pridružio im se i župan Posavec: Hodočasnici iz donjeg Međimurja zajednički do Svete Marije

Najmarkantniji sudionici hodočasničke povorke bili su članovi MNK Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca, odjeveni u žute klupske majice, a pridružili su im se župan Matija Posavec i njegov zamjenik Josip Grivec

Hodočasnici Župe Donja Dubrava i ove su 'Veljke meše' pješačili do marijanskog svetišta u Župi Sveta Marija. Njih tridesetak, predvođeni stjegonošom Zlatkom Grošanićem krenuli su u jutarnjim satima na put, na kojem su im se u Donjem Vidovcu pridružili hodočasnici iz Donjeg Vidovca i Kotoribe. 

Hodočasnici iz donjeg Međimurja zajednički do Svete Marije Fotogalerija

Odjeveni u žute zlatarske klupske majice članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca bili su najmarkantniji sudionici hodočasničke povorke, a po prvi puta s njima je bio i međimurski župan Matija Posavec, a njegovom zamjeniku Josipu Grivcu to je već običajno.

Hodočasnici iz Kotoribe, Donje Dubrave i Donjeg Vidovca su zajednički stigli u Svetu Mariju, a tamo su dočekani široka i otvorena srca. Domaćin, župa Sveta Marija, za hodočasnike je pripremila okrjepu, nakon koje su s hodočasnicima iz drugih župa, krenuli na svečanu svetu misu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!