Dobrotvorni koncert

FOTO Evelin Novak božanstvenim glasom na čakovečkom Jugu zapjevala za MURID

Za one koji ne mogu čuti, doživjeti i jednostavno su u svijetu nekakvom drugačijem od našeg, zapjevala je sinoć Evelin Novak u župnoj crkvi na čakovečkom Jugu, i svi smo bili nekako sigurni kako je njezin glas došao do svih potrebitih, barem kao drhtaj i spoznaja da nisu sami, da nisu zaboravljeni

Velebna crkva, gotovo katedrala, svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, jučer navečer bila je puna kao šipak koštica iz više razloga, a osnovni je bio, jer svatko koga ste pitali zašto je tu, kako to da ste tu, tako je odgovprio: – Naša Evelin, našu Evelin smo došli čuti i vidjeti, pa znate Evelin treba vidjeti – i stotine takvih i još ljepših riječi rečeno je o trenutno najvećoj estradnoj i umjetničkoj vrijednosti Međimurja, Evelin Novak iz Gornjeg Mihaljevca s radnom adresom u njemačkom Berlinu.

Evelin, ta zvijezda naših dana, pred kojom danas i gladiolice ili sablice moraju sakriti svoju božanstvenu i svetu ljepotu, Evelin kojoj su se naklonili (stekli smo dojam) i sveci iz mozaika na zidovima čakovečke zborne crkve koja okuplja 7.000 vjernika, Evelin za koju je sreća pjevati za svoje.

Jer, ona pjeva pred većim i stručnijim auditorijem u svijetu, ali osjeća kako ovdje pjeva doma, kako ona pripada svakome od nas i kako ona želi biti za svakog od nas. I tako je pjevala i htjela sinoć svim članovi i korisnicima usluga, uh, ružno rečeno, korisnicima istinske ljubavi, razumijevanje i njege. Dakle Evelin Novak je sinoć u crkvi na čakovečkom Jugu održala dobrotvorni koncert za Udrugu Murid, a uz nju su nastupili Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća te Komorni orkestar pod ravnanjem maestra Branimira Magdalenića.

Evelin je izvela Panis Angelicus, Upravi korake moje, Ave Maria, O mio Babbino Caro, Ljubav to si ti, Amazing grace, Ja ljubim Santa Lucia i Vehni, vehni fijolica. I onda pljesak, snažan do vrha crkve-katedrale, suze radosnice, ruke ne odustaju, grla ne šute i Evelin izazi još jedamput pred publiku, kakve sigurno nigdje nema, publiku koja Evelin ljubi i publiku koja daruje bića koja ne mogu čuti, reći, odgovoriti, ali sigurno su sinoć osjetila poruke koje im je ljepotom svog divnog glasa iz srca plemenitog i loze Gornomihaljevečke Evelin prenijela.

Bio je to doživljaj za pamćenje. Mnogo je u crkvi na Jugu u njezinh 20 godina postojanja bilo pljeskova, uzdisaja, suza radosnica i drugih, govora i nagovora, ali ovo što je u subotu, 4. kolovoza 2019. uzglila Evelin Novak ostati će zapamćeno, biti će upisano kao spomendan. Nije uspio nekoliko rečenica spojiti inače govorljiv župnik fra Tomislav Božićek, ali niti Silvija Pucko, prva žena MURID-a, jer nakon Evelin sve je malo, jako malo.

Na koncertu su prikupljena sredstva za potrebe MURID-a, a donatorima je zahvaljeno, premda je svima najveća zahvalnica bila čuti i vidjeti našu Evelin Novak, čiji roditelji Jasenka i Vilim su vidjeli kako se strpljenje s nekad malo i živahnom kćerkom isplatilo, kako je narod štuje i voli, a to je roditeljima najbolja plaća. Osobito kada dolazi domaćeg okruženja, koje često puta nije milosrdno. Kada je Evelin u pitanju, onda su srca milosnice njoj upućene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije