ENERGIJA POZITIVA

BICIKLISTIČKA RUTA ŽIVOTA Dragutin Vadlja krenuo na put od Vukovara do Dubrovnika!

- Želja mi je da pozitivnu energiju iz Međimurja prenesem po Hrvatskoj od Vukovara do Dubrovnika - rekao nam je Dragutin Vadlja

Prepoznatljivi biciklistički entuzijast iz Međimurske županije sa više desetaka tisuća prijeđenih kilometara u nogama biciklirajući diljem Međimurja i Hrvatske i šireći pozitivnu energiju, po čemu je i dobio nadimak Energija Pozitiva, 62-godišnji Dragutin Vadlja iz Svetog Jurja u Trnju kreće na svoju biciklističku rutu života.

Ove godine uzeo si je pravi zamah – kreće na rutu dugu tisuću kilometara koju planira proći u dva tjedna od Vukovara do Dubrovnika.

– Od Svetog Jurja u Trnju do Koprivnice idem biciklom, onda sjedam na vlak za Vukovar. Tamo ću prespavati kod poznanika i drugo jutro krećem od vodotornja u Vukovaru za Dubrovnik. Proći ću kroz Našice i Pitomaču – prepričava Dragutin.

Vadlja se svakodnevno priprema biciklirajući. U razgovoru s njim doznajemo kako vjeruje u sebe jer je protekle godine odvozio rutu od Čakovca do Dubrovnika, a sad godinu dana stariji podigao je bicikl na stepenicu više i kreće iz Vukovara.

– Živim sportski, ne pijem alkohol i ne pušim cigarete, bicikl je moj život i ono što me čini sretnim. Želja mi je da pozitivnu energiju iz Međimurja prenesem po Hrvatskoj od Vukovara do Dubrovnika – rekao nam je Dragutin Vadlja koji traži suputnika u kondiciji da mu se slobodno pridruži na ovoj uzbudljivoj dionici.

Njegovi uvjeti samofinanciranja su skromni pa je tražio podršku od dobrih ljudi za pokrivanje dnevnih troškova koje će imati na ruti. Putem donacija i dobročinitelja uspio je nabaviti bolji bicikl s kojim trenira i kreće na tisuću kilometara dugu rutu. 

Donatori njegove biciklističke avanture su Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije, Općina Domašinec, Općina Podturen, portal eMedjimurje, Tipomarketing d.o.o., Tegra d.o.o., Globo d.o.o., Bister d.o.o., Kitro,
Retrobike, Mibač caffe bar, Obitelj Baranašić Hodošan, Obitelj Vizer Turčišće, Zrna Zlatko, Davor Vidović, Marko Moharić, Blagus Dalibor, Renato Obadić (www.vrtlarenje.com), Rok Magdalenić, Nikola Grahovec, Ivana Toplek, Nino Drvoderić i svi ostali koje je Energija Pozitiva u žurbi zaboravio, a koji su na bilo koji način pomogli u njegovom poduhvatu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije