BIT ĆE GOTOVA TOKOM JESENI

FOTO Počinju radovi na vanjskom uređenju nove zgrade Osnovne škole u Pribislavcu

Vrijednost radova iznosi 2.200.153,25 kuna

Gradnja nove zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu dugogodišnji je san mještana Pribislavca i jedan od prioritetnih projekata Međimurske županije u području obrazovanja. Stoga je župan Međimurske županije Matija Posavec, kao predstavnik osnivača škole, potpisao ugovor s tvrtkom Tegra d.o.o o izvođenju radova na vanjskom uređenju nove škole u Pribislavcu kako bi se nova zgrada što prije privela završnoj fazi radova.

– Naši učenici pohađaju školu smještenu u dvorcu Feštetić koji nije primjeren odgojno-obrazovnom radu te s obzirom na to da mještani Pribislavca već 20 godina vape za izgradnjom nove škole, veseli nas što se realizacija tog kapitalnog projekta bliži kraju – rekla je načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić koja je sa svojim zamjenikom Krunoslavom Kamenićem nazočila potpisivanju ugovora u prostorijama Međimurske županije.

Nova zgrada škole u potpunosti će biti dovršena tijekom jeseni

Vrijednost radova iznosi 2.200.153,25 kuna s PDV-om, a ugovoreni radovi obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju, odvodnju, prometnu signalizaciju te završne radove na vanjskom uređenju, kako je istaknuo predsjednik Uprave tvrtke Tegra d.o.o Ivan Kolarić dodavši da će se izgraditi prometnica s parkiralištem kako bi korisnici škole i dvorane imali adekvatan pristup. Predviđeni završetak na vanjskom uređenju je kraj rujna.

– Ugovor o vanjskom uređenju vrijedan nešto više od 2 milijuna kuna osigurava daljnji korak u dovršetku izgradnje škole za koju očekujemo da će biti završena tijekom jeseni. Glavnina posla je odrađena, a za preostale radove nedostaje nam oko 6 milijuna kuna – kazao je župan Posavec te naglasio da se paralelno s vanjskim radovima počinje i s unutarnjim uređenjem kako bi nova škola što ranije bila spremna za rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije