SVEČANA SJEDNICA

DAN OPĆINE ŠTRIGOVA Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća podijeljena javna priznanja

- Održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća u proizvodnoj hali želimo osvjestiti koliko nam znači razvoj i širenje gospodarstva u našoj Općini, rekli su Blaženka Heric, predsjednica Općinskog vijeća i Stanislav Rebernik, načelnik štrigovske općine

– Održavanjem Svečane sjednice Općinskog vijeća u proizvodnoj hali želimo osvjestiti koliko nam znači razvoj i širenje gospodarstva u našoj Općini, rekli su Blaženka Heric, predsjednica Općinskog vijeća i Stanislav Rebernik, načelnik štrigovske općine.

Općina Štrigova danas u petak, 19. srpnja slavi svoj Dan općine, koji će posebice u sjećanju svih nazočnih ostati upamćen po tome što je prvi puta u povijesti općine, Svečana sjednica Općinskog vijeća održana u proizvodnoj hali. Naime, tvrka NDK obitelji Kolmanić dragovoljno je ponudila, a čelništvo Općine prihvatilo da se sjednica održi u proizvodnoj hali, koja će uskoro i službeno biti puštena u proizvodnju.

Riječ je zgradi bivše Tijare koja je propala prije nego je proizvela i kap voćne rakije, a danas građevina koju je obitelj Kolmanić pretvorila u ljepoticu i budućnost sadašnjim i budućim zaposenicima. Nakon što je Dječji pjevački zbor Osnovne škole Štrigova pod ravnanjem Nore Nemec izvela hrvatsku himnu Lijepa naša domovino, sve nazočne je srdačno pozdravila Blaženka Heric, predsjednica Općinskog vijeća, koja je rekla kako je ponosna na rad Općinskog vijeća, čiji članovi su jednoglasni kada je u pitanju boljitak žitelja.

Sve nazočne je pozdravio domaćin Danijel Kolmanić jedan od članova obitelji Kolmanić. Potom je općinski načelnik Stanislav Rebernik, prvo pozdravivši mnoštvo, govorio o projektima koji su Štrigovu uzdigli po gotovo svim mjerilima na najvišu razinu do sada. Posebno je važnim istaknuo činjenicu što je tvrtka NKD uz pomoć općine odlično preustrojila i preusmjerila zgradu Tijare u proizvodni pogon te što je zaživio Športski centar, a što sve skupa daje nadu kako Štrigova neće ‘ostarjeti’.

Ivanušič ponudio priključenje na razkrišku kanalizaciju

Potom su govorili izaslanica ministra i potpredsjednika Hratske vlade Predraga Štromara, Sonja Ivoš, koja je naglasila kako je Štromarovo ministarstvo do sada u sanaciju klizišta uložila znatna sresta te je Općinu pozvala na kandidiranje na natječaje za obnovu javnih građevina, zatim i varaždinski župan Radimir Čačić, koji je kazao kako je ponosa na sve što je učinio za Štrigovu do sada, a poglavito u vrijeme kada je bio ministar.

Vrlo zanimljivo govorio je župan Općine Razkrižje u Sloveniji Stanko Ivanušić, rekavši kako Razkrižje i dalje Štrigovi nudi priključenje na njihovu kanalizaciju. Međimurski župan Matija Posavec, bio je pun pohvala za Štrigovu, a prvi je od viših dužnosnika koji je turističkog djelatnika Josipa Mikeca javno pohvalio za njegov rad, poglavito na projektu Crkve i svetišta Svetog Jeronima.

Na kraju svečane sjednice Općinskog vijeća kojoj su nazočili njegovi članovi, čelnici susjednih Jedinica lokalne samouprave, domaći župnik velečasni dr. Kristijan Kuhar, zamjenica župana Sandra Herman, predstavnici policije, lovaca i raznih društava i udruga, podijeljena su javna priznanja Općine Štrigova za ovu godinu.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovali su ŽVS Stridone i Tamburaši KUD-a Sveti Jeronim. Dan Općine slavi se na više mjesta i trajat će dugo u noć, toplu štrigovsku. U Štrigovi u kojoj sunce drugačije nego bilo gdje drugdje izlazi i zalazi. Po onome što znamo, što je danas rečeno i što su svi vidjeli, Štrigova ima svijetlu budućnost, makar je na rubu Hrvatske i koja sebi najviše vjeruje i u sebe se pouzdaje.

No, zahvalna je svakome tko joj iskreno pomaže i njima u zdravlje i zahvalu podiže kupice najboljih hrvatskih vina, stvorenih u bregovitoj Hrvatskoj u kojoj Štrigovske noći slave svaku radost ovoga svijeta. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije