PUT U PRAG

FOTO Članovi KUD-a Goričan oduševili na Međunarodnom festivalu folklora u Pragu

Spletovima međimurskih kola izazvali su gromoglasan pljesak

Svoje polugodišnje djelovanje u 2019. godini Kulturno-umjetničko društvo Goričan začinilo je u punom smislu riječi. Naime, 10. srpnja folkloraši, tamburaši i podupirući članovi KUD-a Goričan spakirali su kofere i otputovali na 29. Međunarodni festival folklora u Prag.

Nisu ni sanjali što ih čeka, sve dok 11. srpnja nisu stigli u Prag i krenuli brzim korakom u razgledavanje praških ljepota. Glavni gradski trg, astronomski sat – Orloj, Katedrala sv. Víta i Václava, Karlov most, spomenik Karlu IV, kip sv. Ivana Nepomuka, kuća koja pleše samo su neke od znamenitosti koje su ih ostavile bez daha i potvrdile tvrdnju da Prag uistinu glasi za jedan od najljepših gradova u Europi. 

Ni tu oduševljenju nije bilo kraja jer su već sljedećeg dana posjetili grad predivne arhitekture i ljekovitih izvora mineralne vode – Karlove Vare. Kako su u Karlovym Varyma proveli gotovo cijeli dan, našlo se vremena za kupnju suvenira, kušanje biljnog likera Becherovke, a i slastica za prste polizati. Naravno, misli se na Trdelnik te mirisne Karlovarské oplatky (oblatne). 

Taman kad se uzbuđenje malčice smirilo, došlo je vrijeme za dugo vježbani nastup. Tako su članovi KUD-a Goričan, 13. srpnja, nastupili na Međunarodnom festivalu folklora i spletovima međimurskih kola izazvali gromoglasan pljesak i vesele zvižduke cijele kongresne sale. Osim KUD-a Goričan, na istoimenom festivalu nastupila su i društva iz Belgije, Grčke, Turske, Litve, Izraela te Kulturno-umjetničko društvo “Cret” iz Slavonije. 

Naravno, ovo predivno iskustvo ne bi bilo moguće bez poziva organizatora, odnosno Festinfo organizacije kojoj je društvo neizmjerno zahvalno. Kako je sezona godišnjih u punom jeku  i članovi KUD-a Goričan će zasluženo predahnuti kako bi napunili baterije za nastupe u mjesecu rujnu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije