OŠ ŠTRIGOVA

ZADOVOLJSTVO U OŠ ŠTRIGOVA Upisano više prvašića nego ranijih godina

U prve razrede nove školske godine upisano je 25 prvoškolaca, dok ih je lani bilo 15. Ukupno u sve razrede u matičnoj i područnim školama upisano je 167 učenika što je 7 učenika više nego lani

Osnovna škola Štrigova često puta i to opravdano u fokusu je zanimanja javnosti u trenutku kada se upisuju djeca u prve razrede osnovne škole, te kada su utvrđuje konačni broj polaznika u novoj školskoj godini, kako u matičnoj školi, tako i u područnim školama.

Razlog svemu tome je zemljopisni položaj, gospodarstvo i politika u graničnom području u kojem se nalazi općina Štrigova pa tako i škola, jer godinama su pojedini roditelji svoju djecu slali u slovenske osnovne i srednje škole, a i mnoge su obitelji odlazile u zapadne zemlje, što je imalo utjecaja na smanjivanje polaznika štrigovske škole.

Ove školske godine, daklem 2019./2020. u prve razrede upisano je 25 učenika (14 Štrigova, 2 Prekopa, 6 Železna Gora i 3 Stanetinec),  dok je lani upisano bilo 15 prvoškolaca. Ukupno će ove školske godine Osnovnu školu Štrigova polaziti 167 učenika (130 Štrigova, 6 Prekopa, 20 Železna Gora i 11 Stanetinec), što je za 7 više nego lani.

– Nakon dužeg vremena, bilježimo porast broja učenika i premda nije veliki, raduje i ohrabruje i pokazuje kako mlade obitelji ostaju ovdje. Nemamo nikakvih podataka kako bi neko dijete išlo u prvi razred u susjedne slovenske škole, kaže školski ravnatelj Stanislav Rebernik.

Osnovna škola Štrigova ima sve uvjete za kvalitetno školovanje svih učenika, a tome treba dodati školsku-športsku dvoranu koja osim za tjelesni odgoj ili nastavu služi i za mnoge druge nastavne i izvanastavne aktivnosti. Područne škole u Prekopi, Železnoj Gori i Stanetincu stručno i materijalno dobro su opremljene, a svi učenici koji to žele imaju osiguran autobusni prijevoz u škole i obrnuto. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije