IMPRESIVNA SLIKA

KAPETAN NA PLATNU Međimurec Ivan Šebestijan Luku Modrića naslikao u stvarnoj veličini

Slika je dimenzija 180 puta 120 centimetara, a može se razgledati u Šenkovcu

Diljem Hrvatske 16. srpnja obilježit će se godišnjica veličanstvenog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije koja je osvojila srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. U gradovima će se slaviti Dan zajedništva, ponosa i sreće, za koji je jedan od inicijatora izbornik vatrenih Zlatko Dalić

Sjajna igra za reprezentaciju i u matičnom klubu donijela je prošle godine brojne nagrade Luki Modriću koji vjerojatno ni ne zna da je inspirirao međimurskoga likovnog umjetnika Ivana Šebestijana da naslika jedinstvenu sliku. Riječ je o ulju na platnu s likom Luke Modrića, zlatne desetke, u glavnoj ulozi, i to u prirodnoj veličini. Slika je dimenzija 180 puta 120 cm, površine 21.600 četvornih centimetara. Ima više nanosa boje i, kako kaže autor, sadržava elemente od renesanse do suvremenih modernih trendova. 

– Sadržajno je multidisciplinarna, multikulturalna i višedimenzionalna. Trebalo je za ovo poznavati barem osnove raznih znanosti. Prostor u središnjem dijelu prelama torus, svemirski geometrijski nevidljivi oblik, gore se naslućuje ekološki dio, otapanje ledenjaka, posljedica globalnog zagrijavanja, a u donjem dijelu je zemaljska kugla i obruč sa simbolom vatre… – opisuje Šebestijan koji kaže i da je Modrića fizički malo “doradio” i pomladio. 

Nosi dres koji je kombinacija raznih dresova, no nema loga sponzora, a na ruci nosi zelenu kapetansku vrpcu. Ima tu još nekih detalja koji bi se mogli iščitati na slici. 

Dao je otisnuti i manje reprodukcije koje je zaštitio. Slika je izložena u obiteljskoj kući u Šenkovcu, gdje se može i razgledati. 

– Ona je dio obiteljskog blaga – kaže. Dolaze učenici, sportaši… a navratila je i nogometna legenda Dražen Ladić, bivši reprezentativac iz Međimurja. Šebestijan je imao ideju da se, primjerice, tiskaju i razglednice, panoi i poštanska marka, no za sada taj plan nije uspio ostvariti. Luki nije pisao. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije