mlada misa

ŠTRIGOVA Sve je spremno za slavlje Mlade mise, mladomisnik je Rafael Mikec

Štrigova će opet sjati, a zvona crkvena radosnu vijest u svijet poslati

Župa i Općina Štrigova i posebice obitelj Josipa i Biserke Mikec u velikim su pripremama za slavlje Mlade mise velečasnog Rafaela Mikeca, štrigovskog mladomisnika, koji će svoju prvu službenu, dakle Mladu misu slaviti u nedjelju, 14. srpnja u župnoj Crkvi Marije Magdalene u Štrigovi, gdje će ga dočekati domaći župnik velečasni dr. Kristijan Kuhar.

Od svoje kuće skupa s roditeljima Josipom i Biserkom, te braćom, Josipom, Rokom i Rahelom te prijateljima, rodbinom i vjerničkim pukom, prema župnoj crkvi u procesiji mladomisnik Rafael kreće u 10,30 sati, a misno slavlje započinje u 11 sati.

Propovijedat će velečasni Jakov Rađa, svećenik Zagrebačke biskupije i vrsni propovijednik. Mladoj misi prethodi Trodnevnica koju svaki dan od 19 sati u župnoj crkvi predvode vlečasni Ivan Mikec, mladomisnikov stric i žunik u Pregradi, prečasni Izidor Ferek i velečasni Dragutin Goričanec.

Radost mladomisničkog slavlja bit će u školsko-športskoj dvorani u Štrigovi, a već se zna kako će mladomisnik velečasni Rafael Mikec ići na službu župnog vikara u Župu svetog Nikole u Varaždinu. A tamo ga čeka čovjek iz Međimurja velečasni Stjepan Najman, župnik, dekan i kanonik Zbornog kaptola.  

Bit će ovo lijep događaj i veliki dan za mladog čovjeka koji je završio fakultet i odlučio se služiti Bogu i čovjeku. Štrigova će opet sjati, a zvona crkvena radosnu vijest u svijet poslati. Do tada će komunalni radnici uređivati i čistiti prilaze trgu i crkvi, kako bi se bilo lijepo i trenutku prilagođeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije