Vijesti / Društvo
Društvo
ŠTRIGOVA Sve je spremno za slavlje Mlade mise, mladomisnik je Rafael Mikec
S.M.

mlada misa

ŠTRIGOVA Sve je spremno za slavlje Mlade mise, mladomisnik je Rafael Mikec

Štrigova će opet sjati, a zvona crkvena radosnu vijest u svijet poslati

Župa i Općina Štrigova i posebice obitelj Josipa i Biserke Mikec u velikim su pripremama za slavlje Mlade mise velečasnog Rafaela Mikeca, štrigovskog mladomisnika, koji će svoju prvu službenu, dakle Mladu misu slaviti u nedjelju, 14. srpnja u župnoj Crkvi Marije Magdalene u Štrigovi, gdje će ga dočekati domaći župnik velečasni dr. Kristijan Kuhar.

Od svoje kuće skupa s roditeljima Josipom i Biserkom, te braćom, Josipom, Rokom i Rahelom te prijateljima, rodbinom i vjerničkim pukom, prema župnoj crkvi u procesiji mladomisnik Rafael kreće u 10,30 sati, a misno slavlje započinje u 11 sati.

Propovijedat će velečasni Jakov Rađa, svećenik Zagrebačke biskupije i vrsni propovijednik. Mladoj misi prethodi Trodnevnica koju svaki dan od 19 sati u župnoj crkvi predvode vlečasni Ivan Mikec, mladomisnikov stric i žunik u Pregradi, prečasni Izidor Ferek i velečasni Dragutin Goričanec.

Radost mladomisničkog slavlja bit će u školsko-športskoj dvorani u Štrigovi, a već se zna kako će mladomisnik velečasni Rafael Mikec ići na službu župnog vikara u Župu svetog Nikole u Varaždinu. A tamo ga čeka čovjek iz Međimurja velečasni Stjepan Najman, župnik, dekan i kanonik Zbornog kaptola.  Bit će ovo lijep događaj i veliki dan za mladog čovjeka koji je završio fakultet i odlučio se služiti Bogu i čovjeku. Štrigova će opet sjati, a zvona crkvena radosnu vijest u svijet poslati. Do tada će komunalni radnici uređivati i čistiti prilaze trgu i crkvi, kako bi se bilo lijepo i trenutku prilagođeno.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!