PRIZNANJE VATROGASCIMA SIVICE

UGOSTILI TISUĆU VATROGASACA Vatrogasne kape dolje i duboki naklon DVD-u Sivica

Ugostiti i biti uzoran domaćin mnoštvo od gotovo tisuću vatrogasca nije mala stvar. Pomogli su im i drugi u dopremi, montiranju i demontiranju opreme. Još su se i natjecali…

Bili bi nepravedni prema međimurskim vatrogascima u seniorskoj konkurenciji, a da ih ne spomenemo u najljepšem svjetlu na Županijskom vatrogasnom natjecanju u kategorijama ‘A’ i ‘B’ kod žena i muškaraca.

>> FOTO Međimurski vatrogasci u Sivici: Čast svim natjecateljima, no Palinovec je samo jedan

Dovoljno je samo spomenuti temperaturu zraka u subotu, 6. srpnja. Žarilo je i palilo preko 30 stupnjeva u hladu, a oni su se natjecali na suncu i svi su pobjednici.
Ipak iz toga mnoštva treba izdvojiti domaćine, DVD Sivica, koji su skupili odvažnost i ugostili vatrogasce cijelog Međimurja kojima je toga dana bio cilj – biti najbolji.

A u utrci za to napetost raste, živci popuštaju…, a svima takvima je trebalo udovoljiti.

Vatrogasna je to sredina od tek 25 aktivnih vatrogasca u naselju s nešto manje od tisuću duša. Mladi zapovjednik Jurica Varga je zato bio sretan primajući komplimente za organizaciju jer, ako vam je bilo što zatrebalo, neko od njih uvijek je bio tu. Potvrdile su nam to Bisreka, Valentina i Slavica – dame iz plejade vrijednih.

Uz sve to valja i dodati kako su se one natjecale u kategoriji ‘B’, a potom otišle ‘delati’ kao i njihovi kolege koji su znanje odmjerili u kategoriji ‘A’. Mario Medved i Mladen Kanižaj, predsjednik i zapovjednik VZ Međimurske županije, su glede toga  domaćinima uručili u znak zahvalnosti pehar. Podsjećat će ih on na nešto veliko što su napravili.
Zapovjednik je rekao kako negdje u njihovim knjigama piše kako su njihovi prethodnici toliki broj vatrogasca okupili u njihovoj sredini negdje sredinom 80-tih godina kada mnogi od njih nisu bili niti rođeni. Pothvat je to jedne generacije koji će zasigurno ući u njihovu Povjesnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije