WALL OF FAME

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA Marko Vučenik, poznati fotograf i dizajner, izlaže u svojoj Donjoj Dubravi

Izložba autora Marka Vučenika na jednom će mjestu okupiti 10 poznatih lica hrvatske društvene scene

U sklopu obilježavanja Dana Općine Donja Dubrava, u subotu 13. srpnja održat će se izložba fotografija pod nazivom ‘Wall of fame’ koju potpisuje umjetnik, fotograf i grafički dizajner Marko Vučenik. Međimurec sa zagrebačkom adresom predstavit će sastav od 10 radova iz desetljetnog opusa, odnosno portrete zvijezda domaće scene od kojih će neke biti prisutne i na samoj izložbi!

Inače sada već dobro poznato lice u svijetu hrvatskih glumaca i glazbenika, Marko Vučenik svoj smisao za fotografiju otkrio je tijekom studija na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje je 2010. godine diplomirao Studij dizajna, smjer Vizualne komunikacije. Po završetku studija ostaje u Zagrebu te posvećuje portretima.

Od 2009. godine Markove autorske fotografije objavljivane su u tiskanim medijima među kojima su Stars, Nacional, Gloria, Novi list, Slobodna Dalmacija, Story, Jutarnji list, Večernji list, 24 sata, Međimurje, Međimurske novine, Glas Slavonije, Zarez, Playboy, Aktual, kao i brojni poznati internet portali. Iza njega su tri samostalne fotografske izložbe u Zagrebu, dok je posljednja bila 2016. godine u galeriji Muzeja Međimurja Čakovec, što izložbu ‘Wall of fame’ čini njegovom petom samostalnom. 

Do današnjeg je dana ispred njegova foto objektiva stalo više od 250 poznatih imena, a za predstojeću izložbu, 13. srpnja, izdvojio je 10 srcu dragih ‘headshotova’, odnosno portreta domaćih zvijezda. Iako autor ne želi otkriti sva imena, za nas je izdvojio nekoliko uspješnih suradnji. Tako će interijer Caffe bara Sale u Donjoj Dubravi u stalnom postavu krasiti portreti filmske, televizijske i kazališne glumice Leone Paraminski, kantautorice, pjevačice i glumice Antonije Šole, članica grupe E.N.I., domaćeg glumca Marka Petrića i pop pjevača Bojana Jambrošića.

Bezvremenske fotografije koje otkrivaju karakter modela

Naglasak na emociji, dinamičnosti pokreta i otkrivanju osobine modela portreta, kaže Marko Vučenik, najvrjednija su obilježja njegovih fotografija, ali i portreta koji će nadolazeće subote biti dio postava izložbe ‘Wall of fame’. 

– S obzirom na to da modeli upravo taj portret koriste za duži vremenski period, nastojim postići tzv. bezvremenski dojam, odnosno fotografiju koja će dobro izgledati i nekoliko godina nakon samog fotoshootinga. Smatram da fotografija mora izgledati prirodno pa je upoznavanje modela neposredno prije fotografiranja s ciljem opuštanje atmosfere jednostavno neizbježno, ističe naš sugovornik.

Osim već spomenutih zvijezda u svom desetogodišnjem djelovanju fotografirao je Carlu Belovari, Juditu Franković, Helenu Minić Matanić, Natašu Janjić, Tinu Vukov, Anđu Marić, Hrvoja Klobučara, Miu Kovačić, Taru Rosandić, Ivana Dečaka, grupu Pavel, Ivanu Kindl, Danijelu Trbović, Jadranku Đokić, Gorana Grgića, Mariju Škaričić, Mislava Čavajdu, Renatu Sabljak, Marka Petrića, Žanamari Lalić, Stefana Kapičića i mnoge druge.

– Sve suradnje ostale su u dobrom sjećanju, a iz nekih se poznanstva rodilo prijateljstvo koje traje do danas. Izložba ‘Wall of fame’ bit će u trajnom postavu, a to je moj način da svojim modelima kažem veliko hvala na povjerenju i potpori, poručio je Marko Vučenik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije