OBITELJI IZ MURSKOG SREDIŠĆA

OBITELJSKO OKUPLJANJE Cilarijada 2019. – sve generacije na okupu

Posljednjih par godina rodila se ideja o obiteljskom okupljanju i druženju obitelji Cilar iz Murskog Središća, koje je ženski dio nazvao Cilarijada.

Godinama se druže  na Icojovoj grabi, kako je zovu Središćanci. Vlasnik lokacije je Ivan Vuri, također član familije, a na njoj gradski bikeri MC Minersi održavaju i tradicionalnu motorijadu. 

– Ideja o druženju se rodila spontano – kaže organizator Teo Cilar i dodaje: – Ženski dio je obično zadužen za kolače, salate, kave i slično, a muški za roštilj, grah ili fiš, ovisno kaj se dogovorimo za kuhanje koje godine. Ove godine je uz roštilj na meniju bio i odojak – pobrojao je.

S ponosom je rekao kako su iz obitelji mnogi aktivni u društvenom životu Murskog Središća. Imaju odgajateljice u vrtiću, učiteljice, košarkaše Rudara, direktora socijalne zadruge Humana Nova i dobitnika nagrade ponos Hrvatske Ivana Božića, tu je biker Mc Minersa Vanja Cilar-Cipi kao i njegov brat Mario Cilar-Cipi, jedan od glavnih organizatora popularnog diska Šmrk. Ne bi bilo pravedno, a da se ne spomenemo i najmlađe: Koko, Franka, Jakov, Edi i najmlađa Una.
Ove godine društvo su im pravili i labudovi, dva odrasla i pet mladih, pa je to uz ribičiju bilo najveće veselje za klince. Najstariji sudionik Cilarijade je bio Stjepan Cilar-Stevo sa 77 godina, a najmlađa Una Cilar, njegova unuka od 3 godine. Želja im je da susreti potraju i da s godinama Cilarijada bude još brojnija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije