POLOŽILI VIJENCE I ZAPALILI SVIJEĆE

FOTO Međimurski branitelji u Zadru povodom 28. obljetnice formiranja i borbenog djelovanja 112. brigade

Pod zapovjedništvom 112. pričuvne brigade Zbora narodne garde Zadar borio se u listopadu 1991. i Međimursko-dalmatinski vod

Povodom 28. obljetnice formiranja i borbenog djelovanja 112. brigade, na Gradskom groblju u Zadru, ispod Središnjeg križa, položeni su vijenci i svijeće za sve poginule pripadnike ove legendarne postrojbe. Također, odana je počast svim poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Delegacija međimurskih branitelja predvođena predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana općine Šenkovec Dejanom Mihalkovićem i njegovim suborcima, Borisom Odrčićem i Stankom Božićem te načelnikom općine Šenkovec, Sašom Horvatom, također je položila vijenac i svijeće.

112. brigada u Domovinskom je ratu izgubila 74 svoja suborca dok se dvojica do danas vode kao nestali. Također, teže i lakše je ranjeno više od 300 pripadnika brigade. Prva je to vojna postrojba formirana na zadarskom području sa zadaćom da brani područje od Karlobaga do Stankovaca i od Velebita do zadarskog i biogradskog akvatorija, odnosno područje današnje Zadarske županije.

Pod zapovjedništvom 112. pričuvne brigade Zbora narodne garde Zadar borio se u listopadu 1991. i Međimursko-dalmatinski vod koji je za visoku vojnu organiziranost, hrabrost i požrtvovnost u borbama za Vodice i Zadar dobio pismenu zahvalu Zapovjedništva obrane zadarskog sektora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije