PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI

MEĐIMURCI NA PANTOVČAKU Članovi Zrinske garde Čakovec na svečanom prijamu kod predsjednice

Proteklih godina u ovoj sam prigodi često govorila o raznim konkretnim zadaćama unutarnjeg razvoja. Danas ću samo podsjetiti na demografski problem kao pitanje nad svim pitanjima, to je problem koji traži trajno djelovanje, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku je organizirala svečani prijam povodom Dana državnosti.

Svečanom prijamu nazočili su predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i saborski zastupnici, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministri u Vladi, predsjednik Ustavnoga suda Miroslav Šeparović i suci Ustavnoga suda, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov, vjerski velikodostojnici Katoličke crkve, Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice u Hrvatskoj, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka, županija, gradova i općina, gospodarstvenici, predstavnici akademske, kulturne i sportske zajednice, javnih ustanova, medija i udruga.

U početku svog govora predsjednica Grabar-Kitarović pozdravila je sve nazočne.

– Ponosno i radosno čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske. U povijesti hrvatskog naroda 25. lipnja 1991. godine jedan je od najvažnijih datuma. Ime Hrvatske konačno je i zauvijek upisano na politički zemljovid svijeta, Hrvatska je tu ne samo lijepa nego doista i naša. S posebnim poštovanjem spominjemo se i našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč tome što je demokratski izabrana vlast ustavno zajamčila ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo svladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja – kazala je u svom govoru predsjednica.

– Proteklih godina u ovoj sam prigodi često govorila o raznim konkretnim zadaćama unutarnjeg razvoja. Danas ću samo podsjetiti na demografski problem kao pitanje nad svim pitanjima, to je problem koji traži trajno djelovanje. Ne dvojim da ćemo ga riješiti, mnoge smo velike i epohalne uspjehe postigli na brojnim područjima. Imamo sjajne ljude. Narod, to je za mene drugo ime za optimizam. Zato čvrsto vjerujem u budućnost naše Hrvatske – rekla je predsjednica.

Među uzvanicima bili su i članovi Zrinske garde Čakovec na čelu sa svojim predsjednikom Đurom Belom.  – Čast je danas biti među osobama koje su pozvane na proslavu Dana državnosti RH – njihova je zajednička poruka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije