POSEBAN DAR ZAHVALNOSTI

FOTO Zvonko Pišpek iz Kotoribe zdravstvenim djelatnicima zahvalio kroz upoznavanje ljepota dravskog krajolika

Uz pomoć prijatelja iz MNK Vidovski zlatari dijelu zdravstvenih djelatnika iz Čakovca priredio je spust po Dravi. Bio je to znak zahvalnosti za uspješno liječenje

Trideset i dvoje ljudi sjelo je u subotu prije podne u tri čamca kojima su se od kupališta u Svetoj Mariji zaputili nizvodno starim tokom rijeke Drave. Bili su to zdravstveni djelatnici iz čakovečke poliklinike Medikol i iz Županijske bolnice Čakovec.

Došli su ovamo na poziv Zvonka Pišpeka iz Kotoribe koji ih je pozvao u znak zahvalnosti za ono što su učinili tijekom njegovog dugotrajnog liječenja.

>> PAO S LJESTAVA Zvonko Pišpek: “Opet sam stao na noge zahvaljujući doktoru Mariu Vinku i dobrim ljudima na odjelu”

– Nisam znao kako im zahvaliti, što dati ljudima koji su dio sebe ugradili u proces moga liječenja, koji su svakodnevno uz mene još od prosinca mjeseca prošle godine. Sinula  mi je ideja da ljepšeg poklona od ‘darivanja’ krajolika koji ovdje imamo nema – kaže Zvonko.

U pomoć su mu priskočili njegovi kolege i prijatelji iz Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari, Nenad LukšaVladimir Kučan Rudolf Pongrac, koji su svojim čamcima bili na usluzi izletnicima.

Oni nisu u čamcima bili samo prolazni putnici, bili su veslači, nerijetko su iskakali iz čamaca pomažući ih odsukavati na dijelovima gdje je rijeka preplitka.

Vreli dan ih je naprosto tjerao u vodu pa se je dio njih i kupao. Na pješčanim i šljunčanim sprudovima su odmarali, a na jednom od njih sami su spravljali hranu. Drveni štap, na njega zabodeni ‘jeger’, kobasice i okretanje na vatri bio je poseban gušt. Toga dana korito Drave bilo je krcato čamcima i čamčićima pa je poseban ugođaj davao susret sa znanima i neznanima.

>> Spust po Dravi za zdravstvene djelatnike

Vožnju su trebali ubrzati u ranim popodnevnim satima jer se je spremala kiša koja je nedugo potom počela padati, ‘pratila’ ih dvadesetak minuta na putu uzvodno po odvodnom kanalu HE Dubrava prema donjovidovskom mostu gdje su se iskrcali.

Druženje su nastavili tamo gdje su ga i započeli. Vinorodnom području Mečje u vikend-kući obitelji Kuzmić iz Donjeg Vidovca koji su je ovim gostima rado ustupili, isto kao i  dvije ranije godine kada je nekolicina njih bila već ovdje.

‘Pao’ je dogovor. Idući susret dogodine imat će edukativni karakter jer gotovo nitko od njih nije vidio postupak ispiranja zlata pa su im zlatari obećali 2020. godine opet prirediti jednu od novina. Obećali su kako će pričati o ljepotama Drave, njenog krajolika, o svojim doživljajima pa nitko ne dvoji da se ovogodišnji broj neće povećati…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije