opasno blato na cesti

FOTOKRITIKA Novo Selo Rok: Vozač traktora na ‘svetek’ radio u polju i nanio blato na cestu

Ako ne očistite kotače od blata - kazna je 1.000 kuna

U redakciju našeg portala javio se ogorčeni čitatelj kako bi upozorio na česti problem nanošenja blata od strane traktorista na kolnik čime se ugrožava sigurnost  prometa.

– Danas prijepodne u Ulici Matije Gupca u Novom Selu Rok ostao sam zatečen količinom blata koje sam ugledao na cesti. Prvo mi padne na pamet: Pa tko to radi u polju na tako veliki ‘svetek’?, a onda prognoza da su mogući pljuskovi i kiša. Nepoznati vozač traktora, nakon radova u polju, na kolniku je iza sebe ostavljao blato.

Taj ‘netko’ nije svjestan da ovakvim ponašanjem cesta postaje skliska i potencijalno opasno za nesreće. Neka mu je na sramotu! – napisao nam je čitatelj.

Policija stalno upozorava vozače koji se vozilom sa zemljane ceste ili njive uključuju na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom da obavezno zaustave vozila i uklone blato sa kotača.

– Vozač koji pri uključivanju u promet ne postupi  na opisan način, sukladno čl. 45., st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna – kažu u policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije