TO MORATE DOŽIVJETI

FOTO Zmajev vrt u Železnoj Gori ugostit će opernu divu Evelin Novak

Koncert će se održati u sklopu Štrigovskih noći

U četvrtak, 20. lipnja je Tijelovo, jedan od najljepših katoličkih blagdana kojeg osim na odlazak na misna slavlja i tijelovske procesije možete iskoristiti za pohod prirodnim međimurskim ljepotama.

Od Kotoribe do Banfija i od Preseke do Goričana te Novog Sela na Dravi do Merhatovca, Zasadbrega, Badličana ili Frkanovca svugdje se nešto lijepo, staro ili novo može vidjeti. Mi pak vam preporučujemo pohod u Zmajev vrt obitelji Valkaj u Železnoj Gori 5, blizu Štrigove, ljepotice svih hrvatskih destinacija, bajkovite, ponosne i čvrste na braniku stare slave Djedovine.

Na oko dva hektara brijega, obitelj Valkaj, a ponajprije dr. Kristijan Valkaj koji s imanjem živi, metaforički rečeno, 48 sati na dan već 30 godina sadi, uzgaja i održava moguće i tisuću stabala, ukrasnih grmova, biljaka i cvijeća. Ima tu oleandera, gospine trave, mogranja, breskava, trešanja, oraha, grabova, bukvi, borova, limuneta, lovora, borovnice, ruža, lipa, hrasta, jela, smeka, višanja, kestena i još mnogo svega drugoga.

Lijepo i uredno posloženo i na dar očima podareno. Nama se posebno svidio cedar -visok, lijep i mirisan, a pod njega smo ovdje smjestili Josipa Mikeca, upravo onakav kako ga je apostol Pavao opisao gledavši ga u rodnom Tarzu, a kasnije u Antiohiji i drugim mjestima svoga putovanja. I kako ga je lijepo opisala središćanska majstorica aranžiranja i kraljica ukrasnog bilja i cvijeća Ivana Rob.

– Ovo je projekt mojeg života, kojeg želim podijeliti s ljudima, koji vole hortikulturu, umjetnost, glazbu i opuštanje. Ovdje nema čega nema i svatko može, zapravo treba odavde otići zadovoljan i sretan. Stoga svatko je dobrodošao, neka sa sobom ponese ‘dekicu i vanjkušeka’ kako bi ugodio tijelu svojemu, kaže Valkaj, dodajući kako mjesta ima odjednom za 2.000 ljudi, koliko ih se očekuje u nedjelju, 30. lipnja od 18:30 sati na koncertu krasotice i zvijezde operne estrade Evelin Novak.

Pohitajte u Zmajev vrt i prije koncerta kako bi ste izabrali najpovoljnije mjesto. Blizu, vrlo blizu su vino i hrana. A tek antologijska djela Jelene Valkaj, akademske kiparice ili kako se zove umjetnost stvarana maštom, vrijednim rukama, u vrućoj peći i dovršavana u ljepoti Zmajevog vrta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije