Udruge žena Slakovec i Pretetinec

FOTO Mali robotičari osmislili robote koji su sami odveli prikupljeni i sortirani otpad

Roboti su odveli prikupljeni i sortirani otpad te oprali ulicu vodeći računa o uštedi energije. Robotičari su nagrađeni medaljama

Kako su i najavljivale, Udruge žena Slakovec i Pretetinec organizirale su završno natjecanje i druženje starijih i mlađih dobnih skupina robotičara svojih udruga. 
Natjecanje i druženje se održalo 17. lipnja u Čaroliji Slakovec, a prisustvovale su i članice udruga, roditelji te polaznici Teniskog kluba CLab, koji su mogli uživo vidjeti čime se bave mali programeri obiju udruga. 

Tema natjecanja je bila Zaštita okoliša i to: Razvrstavanje otpada i smanjenje potrošnje energije. U ovom zadatku dva robota su morala pomoći građanima u održavanju urednosti grada. Roboti su odveli prikupljeni i sortirani otpad te oprali ulicu vodeći računa o uštedi energije. Sve četiri skupine su se odlično snašle i izvrsno odradile zadatak da je bilo teško odabrati pobjednike. 

Stoga su se svi podružili i na kraju bili nagrađeni za svoje uspjehe. Svako je dijete dobilo medalju i priznanje od udruga s nadom da će nastaviti marljivo s radom i najesen. Obje udruge posebnu su zahvalu uputile mentorici Mateji Šafarić Novak koja je svojim radom i odličnom organizacijom stalno motivirala polaznike radionica. 
Nakon ljetnog odmora, nastavljaju se pripreme za novu sezonu CM Lige, MakeX i još puno drugih projekata koji ih očekuju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije