MALI MATURANTI

FOTO Cvrčkova bajka puna emocija: Mimohod i predstava na oproštaju od vrtićke dobi

Prošli su glavnom čakovečkom ulicom kroz špalir ponosnih roditelja. Pratili su ih Gradski puhački orkestar i Čakovečke mažoretkinje. Oni su to zaslužili. Oproštajne riječi ravnateljice Lidije Varošanec sve su dirnule...

Završna predstava predškolaca Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec održana je danas (15. lipnja) prije podne. Započela je  mimohodom mališana središnjom gradskom ulicom  u 9.30 sati. Uz taktove glazbe Puhačkog orkestra Grada Čakovca pratile su ih i male Čakovečke mažoretkinje, a sve je nastavljeno  predstavom u 10 sati u Centru za kulturu.

>> Završna priredba Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec

U tom hramu kulture tražila se sjedalica više za znatiželjnike iz redova roditelja, baka, djedova, prijatelja, znanaca kojima se, kao i mališanima, uvodno obratila Lidija Varošanec, ravnateljica ustanove. U  nadahnutom i emotivnom govoru zaželjela je da rastanak bude veseo i razdragan.

– Došli ste u našu sredinu, teško se odvajajući od roditelja, i neprimjetno ste rasli. godine su prolazile, a vi ste kroz igru, ples, pjesmu i veselje učili o životu, gradeći prijateljstvo za koje želim da vam vječno traje – istaknula je. U ime odgajatelja je poručila kako im je bilo lijepo uz njih. Roditeljima je izrazila zahvalnost što su im poklonili svoje povjerenje – njihovo najveće blago.

S ponosom je rekla kako su svi ponosni na male ‘maturante’ koji veselo kreću u školu, a njih je sada 120. Za kraj je rekla: ‘Dragi roditelji, hvala vam. Hvala djelatnicima na ljubavi i strpljenju koju su uložili u djecu. Hvala Gradu Čakovcu na podršci svih ovih godina!’. U njihovo ime ih je pozdravio i zaželio i daljnje bezbrižno odrastanje Zoran Vidović, dogradonačelnik Grada.

Potom je uslijedilo dizanje zastora iza kojeg su spremni čekali mališani, spremni da onima u dvorani pokažu sebe i sa svoja umijeća u čemu su ih vodile njihove ‘tete’ pričajući nastupima najljepše bajke koje djeca znaju ispričati, ispjevati, otplesati….
Impresionirao nas je animirani video- zid, fotografije mališana, njihovog odrastanja.

Jednom riječju bilo je veličanstveno, neponovljivo za što zasluge pripadaju svim područnim odjelima ustanove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije