Vijesti / Društvo
Društvo
PUT U ITALIJU Studijsko putovanje djelatnika Dječjeg vrtića 'Maslačak' Mursko Središće
DV Maslačak

posjetili pedagoški institut

PUT U ITALIJU Studijsko putovanje djelatnika Dječjeg vrtića 'Maslačak' Mursko Središće

Stečena iskustva djelatnici će primjenjivati u svakodnevnom radu u dječjem vrtiću

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Maslačak Mursko Središće sa stručnim timom koji čine psihologinja i edukacijski rehabilitator, zajedno s ravnateljicom Ivanom Maltarić posjetili su pedagoški institut "Pasquali-Agazzi" u talijanskom gradu Brescia.

Putovanje je bilo organizirano u sklopu projekta "Svi u vrtić" gdje je Grad Mursko Središće nositelj projekta. Putovanju su prisustvovali djelatnici ostalih partnerskih vrtića.Svrha studijskog putovanja bila je upoznavanje načela Agazzi pedagogije te način primjene istih u kontekstu dječjih vrtića. Temeljna načela Agazzi metode odnose se na činjenicu da dijete spontano teži razvoju u prikladnoj, prirodnoj okolini koristeći prirodne materijale koji ga spontano zanimaju. Agazzi pedagogija dijete stavlja u središte, a odgojitelju daje ulogu poticatelja unutarnjeg istinskog učitelja (u djetetu). 

Stečena iskustva djelatnici će primjenjivati u svakodnevnom radu u dječjem vrtiću.
Drugi dan putovanja, na povratku su posjetili Veronu i Padovu. Putovanje je u potpunosti financirano iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!