MANJI INCIDENT NA PROSVJEDU

DONOSIMO FOTOGRAFIJU Ovo je transparent oko kojeg je izbio incident na prosvjedu u Čakovcu

Pojavila su se dvojica kontraprosvjednika koji su istaknuli poruku 'Ne j**u vas Romi, j**e vas kapitalizam' uz istaknute antifašističke simbole

Danas je održan dugo najavljivani prosvjed ‘Za normalan život’ u Čakovcu. Odazvalo se više od tisuću građana, a s prosvjeda su poslane jasne poruke da je Međimurcima dosta terora koji trpe te da samo žele pravo na normalan život.

Govorilo je više govornika, a prvi među njima bio je Alen Pancer, predsjednik građanske inicijative koja je prosvjed i organizirala. 

>> VIDEO Veliki broj građana na prosvjedu “Za normalan život” u Čakovcu, došlo i do sukoba

– Pokušavao sam upozoriti institucije, no vidio sam da oni taj problem ne žele ni shvatiti. Ovo nije govor mržnje, niti koga mrzimo, samo želimo u 21. stoljeću živjeti normalan život kao oni u Istri i Dalmaciji. Ovdje se nećemo dijeliti na crvene i plave, samo apeliramo na institucije da počnu raditi svoj posao! – rekao je Pancer.

Kako se okupilo više od tisuću ljudi, brojni građani svoje su nezadovoljstvo iskazivali putem natpisa i transparenata. Bilo je tu poruka poput ‘Za sigurnost u Međimurju’, ‘Svako pravo povlači i odgovornost’, ‘Dosta je!’ Ukradi i mazni bez kazni’ i drugih.

U jednom trenutku pojavila su se dvojica kontraprosvjednika koji su istaknuli poruku ‘Ne j**u vas Romi, j**e vas kapitalizam’ uz istaknute antifašističke simbole, a sve je izazvalo nezadovoljstvo nekolicine prosvjednika koji su htjeli ukloniti transparent. 

Došlo je pritom i do manjeg incidenta, a sve se dogodilo u prisustvu policijskih službenika.

– Policija je legitimirala i upozorila kontraprosvjednike koji su se odmah udaljili s tog mjesta, a osobno mislim da nema elemenata za prijavu po narušavanju javnog reda i mira – rekao je načelnik PU međimurske Ivan Sokač na konferenciji za medije koja se održala odmah po završetku prosvjeda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije