‘Plivaj i uživaj’

FOTO Sportske igre za učenike s teškoćama u razvoju u Čakovcu okupile velik broj natjecatelja

Čak 8 ekipa s 32 učenika natjecalo se u jednostavnim igrama u vodi, posebno osmišljenima za ovo natjecanje. - Plivanje je izuzetno korisno za njihov razvoj. Djeca postaju samostalnija i sretnija - kaže Dragica Benčik

U četvrtak, 30. svibnja Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec organizirao je sada već tradicionalno međunarodno sportsko natjecanje ‘Plivaj i uživaj’ na Gradskim bazenima ‘Marija Ružić’ Čakovec.

Natjecanje je namijenjeno učenicima u dobi od 12 do 21 godine s većim intelektualnim teškoćama koji rijetko imaju priliku sudjelovati u natjecanjima. Čak 8 ekipa s 32 učenika natjecalo se u jednostavnim igrama u vodi, posebno osmišljenima za ovo natjecanje, a koje su prilagođene njihovim psihofizičkim sposobnostima.

– Plivanje je izuzetno korisno za njihov cjelokupni razvoj. Djeca postaju samostalnija, sretnija te uče o raznolikim vještinama koje im pomažu u svakodnevnom životu. Zahvalni smo Gradu Čakovcu i Gradskim bazenima što su nam omogućili da se već niz godina družimo u ovakvoj atmosferi, kazala je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik.

Sudjelovale su ekipe iz posebnih odgojno-obrazovnih ustanova iz Koprivnice, Varaždina, Lendave, Zagreba, Pule, Križevaca, Virovitice i Čakovca. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz OŠ Nad lipom iz Zagreba u sastavu Franka Lacković, Ana Plehan, Josip Šporčić i Mario Rezić pod vodstvom Vanje Lakovnika i Martine Fudurić.

Na drugo mjesto plasirala se ekipa iz Centra za odgoj i obrazovanje ‘Tomislav Špoljar’ iz Varaždina. Pod mentorstvom Edite Štok i Filipa Marciuša boje njihove škole branili su Sebastijan Car, Dominik Hruškar i Andrej Marjanović.

>> Plivaj i uživaj – Sportske igre za učenike s teškoćama u razvoju u Čakovcu

Treće mjesto na današnjem natjecanju pripalo je školi domaćinu, ekipi iz čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje. Njihov sastav čine učenici Anamarija Ignac, David Bogar, Matija Šarić i Bojana Oršoš i njihovi voditelji Vedran Vurušić i Santino Debelec.

Svim ostalim sudionicima su dodijeljene utješne medalje. Kako je bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije