Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Dani šibe i ribe u Kotoribi - manifestacija zlatnim slovima upisana u turističku ponudu Međimurja
Stjepan Hranilović

RIBIJADOM POČELI DANI ŠIBE I RIBE

FOTO Dani šibe i ribe u Kotoribi - manifestacija zlatnim slovima upisana u turističku ponudu Međimurja

Samo pogled na prepune parkirališne prostore rekao nam je sve. Ovogodišnja Ribijada oborila sve rekorde.

Na asfaltiranom košarkaškom igralištu mjesne OŠ Jože Horvata Kotoriba u subotu, 25. svibnja je na 20 mini lokacija bilo smješteno isto toliko kuhala koja su koristili članovi mjesnih udruga koji su se uključili u ovogodišnju manifestaciju Dani šibe ribe u njen segment Ribijade.

Ribijada je okupila 20 općinskih udruga gdje je svaka imala najmanje desetak kuhara majstora zaduženih za pojedine segmente spravljanja hrane od riba koje im je osigurala Općina Kotoriba kao organizator i domaćin manifestacije.

Ribijada uz Dane šibe i ribe u Kotoribi Fotogalerija

Ako ih zbrojimo slobodno možemo reći da smo vidjeli 200-tinjak kuhara čije je specijalitete toga popodneva i rane večeri besplatno kušalo preko 2.000 namjernika. Njih je iz godine sve više, a zapazili smo ovdje mnoge poznanike čak iz gornjeg dijela Međimurja. Bili su tu ljudi iz okolnih mjesta i ne mali broj iz prekodravlja. 

Kao i lani kuhari udruga su se potajno nadmetali koji će od njih nahraniti najviše namjernika. Naišli smo i na dodatnu ponudu hrane, slastica na pojedinim trpezama  što je pojačalo dodatni dašak gostoljubivosti Kotoripčana. U sve to 'ugurao' se dio kuharske ekipe našeg portala koja je pripremala interno finote samo za svoje djelatnike, goste i uzvanike. A njih je bilo...

Šlag na Ribijadu je ponuda zaštitnog znaka manifestacije-šarana na rašljama čiju recepturu spravljanja u svojim rukama drže članovi kuharske ekipe hotela Podravina iz Koprivnice. Pitajući ih za recept ovakvog interesa namjernika, rekli su da su otvorenost i gostoljubivost sustavno gradili stvarajući si image kojeg će iz godine u godinu trebati nadograđivati.

Bilo je tu i drugih sadržaja koji su oplemenili popodne. Ugodno subotnje popodne svojim su glazbenim nastupom popunile sve popularnije Cure iz centra. Ima li ljepšeg utiska i dojma?

Prošlo je tog popodneva ovim prostorima mnogo znanih i neznanih ljudi. Uz ispriku, nismo ih mogli sve percipirati. Čelništvu Općine Kotoriba nije promakao nijedan međimurski uglednik koji nije dobio poziv za manifestaciju. Među njima, kao najviši županijski dužnosnik, tu je bio dožupan Josip Grivec, a ovdje smo sreli i Stjepana Tišlera, načelnika mađarskog pograničnog Serdahelja.

Zavjesu na prvi dan manifestacije spustio je Dražen Zečić.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!