Vijesti / Društvo
Društvo
DANI OTVORENIH PODRUMA Dva dana 23 podruma otvorit će 'srce svoje' za mnogo dobre volje
S.M.

nastavlja se urbanovo

DANI OTVORENIH PODRUMA Dva dana 23 podruma otvorit će 'srce svoje' za mnogo dobre volje

Svi obožavaju Dane otvorenih podruma po međimurskim bregima

Sutra, u petak 24. svibnj,a nastavlja se program Urbanovo 2019. i to njegovim za ogromnu većinu prijatelja vina najljepšim događajem - Danima otvorenih podruma na Međimurskoj vinskoj cesti.

Daklem, u petak i subotu, za posjetitelje će biti otvrorena 23 podruma i na pijenje ponuđena sva nagrađena vina s prošlotjednog Festivala pušipela, kao i mnoga druga, sve odlična vina. I u petak i u subotu podrumi se otvaraju u 13 sati, a zatvaraju se, kaže Boris Novak u 00 sati ili kada će posjetitelji to htjeti.Ništa nije besplatno, no već za na primjer 50 kuna dobivate tanjur pa i dva bograča, roštilja, peke ili drugih dobrota i vino uz to jelo. Dalje, odabirete i pijete po volji i prigodno ili povoljnije plaćate. Na više destinacija bit će i tamburaši i drugi glazbeni sastavi. Bez obzira na vrijeme, podrumi će biti otvoreni, mjesta ima za sve, te stoga već sada odlučite kamo će te i koliko dugo ostati.

I naravno, sa sobom uzmite jednu osobu koja više voli upravjati osobnim vozilim nego piti vino, kako bi vas doma dopremila bez ikakvih neugodnosti s prometnicama i policijom. Tko će poželjeti nešto duhovne okrijepe, u subotu 25. svibnja u kapeli u Svetom Urbanu u 19 sati bit će služena Sveta misa, a isto tako oni koji će prenoćiti ‘med ili na bregima’ Sveta misa je i u nedjelju 2. svibnja u 11 sati nakon koje kreće procesija s kipom Svetog Urbana, prema goricama najbližima. 

U petak su otvoreni podrumi: Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Hažić, Preiner, Štampar, Munđarov breg, Solum, Turki i Agromeđimurje -Porum Štrigova.

Subota je dan kada su otvoreni podrumi: Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, DGA Pjenušci, Novak Boris, Knehtl-Medenjak, Tomšić, Hažić, Kerman, Kocijan, Kunčić, Horvat, Kossi, Munđarov Breg i Solum. Počinjite zaokruživati i vidimo se!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!