U FUNKCIJI KRALJEM LIPNJA

ŽUPAN POSAVEC ‘Želio bih da nova magnetska rezonanca bude dostupna građanima 24 sata’

Županijska bolnica Čakovec dobila uređaj za magnetsku rezonancu

Međimurski župan Matija Posavec u pratnji predsjednice Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec Sonje Tošić – Grlač, v.d. ravnatelja Tomislava Novinščaka, Ivana Žokalja, voditelja Odjela radiologije i ultrazvuka te njihovih suradnika danas je u čakovečkoj bolnici obišao gradilište budućeg Centra za radiologiju i ultrazvuk u kojem je već smješten uređaj za magnetsku rezonancu 1.5T.

– Ovo je najkoknkretniji i najjasniji primjer ulaganja u kvalitetnu zdravstvenu zaštitu na području Međimurja – započeo je svoje izlaganje župan Posavec.

– Rečeno-učinjeno, obećano-izvršeno, uređaj za magnetsku rezonancu je dio međimurskog zdravstvenog sustava što će, sasvim sigurno, poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite. Cijena samog uređaja je 8.337.500 kuna, dok je adaptacija i dogradnja ovog prostora koštala 2,7 milijuna kuna. Prostor je i veći nego što je potrebno iz razloga što ovdje ne stajemo nego ćemo tu postepeno razvijati Centar izvrsnosti iz radiološke djelatnosti. Naša se bolnica jedina u ovom dijelu Hrvatske može pohvaliti time da ima 8 radiologa, 6 specijalizanata, 2 primarijusa, jednog neuroradiologa i to je kadrovski potencijal na kojem temeljimo naše razvojne planove – rekao je.

– Od samih početaka slušala se riječ struke, nastavio je župan, što je i dalo ovako impresivne rezultate. Naime, inicijativu za nabavu magnetske rezonance pokrenuli smo početkom srpnja prošle godine i sve je realizirano praktički u 9 mjeseci što je iznimno brzo znamo li da su naši susjedi u Varaždinu cijeli taj postupak vodili 4 godine. U svemu tome velike zasluge imaju naše županijske službe koje su još jednom dokazale svoju kvalitetu, a zahvaljujem i v.d. ravnatelju Novinščaku koji nam je puno pomogao u svladavanju svih prepreka i izazova. Završetkom ovog projekta ukupna ulaganja u naš zdravstveni sustav penju su na 180 milijuna kuna, a pred nama je i završetak radova na adaptaciji stare Interne – naglasio je župan.

Magnetska rezonanca već je smještena u ovom prostoru kako bi se prilagođavala elektromagnetskim poljima i klimama, isto tako potrebno je još nekoliko dana da se dovrše obrtnički radovi i sve posloži.

–  Očekujem da će uređaj tijekom lipnja već biti dostupan pacijentima. Ovaj uređaj najkvalitetniji je u regiji, kako po svojim performansama, tako i po opremi, što će zasigurno omogućiti još kvalitetniju dijagnostiku, a samim time i liječenje naših građana. Za magnet je dobro kad je kontinuirano u pogodnu i radi se o uređaju koji može biti u funkciji 24 sata dnevno. Zato pozivam menadžment bolnice da se sustav organizira na taj način da se magnetska rezonanca može koristiti u svako doba dana. To će, zasigurno, pridonijeti i smanjenju lista čekanja i tako ići na ruku građanima zbog kojih smo se i odlučili za ovo ulaganje – završio je župan Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije