društveno-poduzetnički projekt

UŠLI U FINALE Projekt udruge Proaktivci u finalu natjecanja Social impact award Croatia

- Projektom 'Finaktivci' nastojat ćemo potaknuti razvoj financijske pismenosti u Međimurju i Hrvatskoj, posebice kod mlade populacije - kažu iz udruge

Iz međimurske poslovne udruge Proaktivci stiže lijepa vijest. Sa svojim idejnim projektom ušli su u finale natjecanja Social impact award Croatia 2019, čime je njihov projekt ‘Finaktivci’ ušao među najboljih osam društveno-poduzetničkih projekata u Hrvatskoj kojima se predstavljaju ideje, a kojima se pak nastoje riješiti gorući problemi u društvu.

– Projektom ‘Finaktivci’ nastojat ćemo potaknuti razvoj financijske pismenosti u Međimurju i Hrvatskoj, posebice kod mlade populacije. Prema PISA istraživanju iz 2012. hrvatski učenici nalaze se na 14. mjestu financijske pismenosti, a od 18 zemalja koje su sudjelovale u istraživanju – kažu Proaktivci.

Projekt ide u inkubacijsku fazu koja će trajati od lipnja do rujna, a prilikom toga će Proaktivci polaziti razne radionice u Zagrebu uz posebna stručna mentoriranja.  
Nakon inkubacijske faze, na jesen ove godine kreće glasanje građana putem interneta za najbolji projekt. Isto tako, osim glasa publike, najbolje bira i stručni žiri. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije