na mađerkinom bregu

FOTO Pariška presuda na međimurski način

Kako su kušanja u paraleli odmicala sve je jasnije bivalo da ovu nesvakidašnju utakmicu dobiva - Međimurje!

Fascinantan rezultat slijepog kušanja1976. u Parizu (California vs. France) promijenio je vinski svijet. Zauvijek! Slijepo kušanje na Mađerkinom bregu pod ravnanjem Erica Zwiebela, svjetski poznatog master sommeliera, bilo je zamišljeno kao ugodno druženje svjetskog velikana s međimurskim vinarima uz ležernu kušačku paralelu Francuska – Međimurje.

Jasno je da su obje strane znale da će svemu svjedočiti mediji i eminentni svjedoci pa se i pod francuskom i pod međimurskom zastavom na stol povrh Mađerke postavila The Best vinska klasa. Eric Zwiebel i Tea Dvanajščak Vuković sa zavidnom su lakoćom vodili program degustacije, vrijeme je bilo izuzetno ugodno, vidljivost besprijekorna na sve četiri strane svijeta, ALI – najvažnije je to ali!

Kako su kušanja u paraleli odmicala sve je jasnije bivalo da ovu nesvakidašnju utakmicu dobiva – Međimurje!!! Iako je događaj isplaniran samo kao zanimljiv dodatak festivalskim programima URBANOVO 2019., radionica se prelila u neskrivenu radost i trijumf Međimurja.

Trebalo je, trebalo je biti dio jučerašnjeg dana, dio povijesne subote 18. svibnja 2019., biti na zelenim tribinama Mađerke te čuti, vidjeti i kušanjem se uvjeriti što su i tko su istinski dosezi međimurskog vinarstva sada, danas. Utjehu za propust nudi treći, zadnji dan u štrigovskoj festivalskoj dvorani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije