Vijesti / Društvo
Društvo
AKCIJA TOTAL Međimurska policija u zajedničkoj velikoj akciji, obavili pretragu privatne trgovine
PU osječko-baranjska

MEĐIMURJE DIO VELIKE AKCIJE

AKCIJA TOTAL Međimurska policija u zajedničkoj velikoj akciji, obavili pretragu privatne trgovine

Zbog više kilograma tzv. osvježivača zraka, uhićena je 21 osoba u Hrvatskoj

U velikoj akciji kodnog imena "Total", provedenoj na području čak 10 policijskih uprava, zaplijenjeno je više kilograma sintetske droge – tzv. osvježivača zraka, nekoliko kilograma droge hašiš, veću količinu novca za koji se sumnja da potječe od počinjenja kaznenog djela, sastavljeni i pripremljeni laboratorij za proizvodnju marihuane, nekoliko kilograma rezanog duhana, neprijavljeni plinski pištolj, mobitele i računala...  Najveći dio droge naručivan je i kupovan preko interneta. 

Riječ je o pothvatu Odjela kriminaliteta droga, Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku te policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, PNUSKOK-a, Službom kriminaliteta droga MUP-a, PU šibensko-kninskom, PU istarskom, PU zagrebačkom, PU međimurskom, PU varaždinskom, PU koprivničko-križevačkom, PU bjelovarsko-bilogorskom, PU virovitičko-podravskom, PU dubrovačko-neretvanskom.

Oni su, naime, u utorak i srijedu realizirali višemjesečno kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćena ukupno 21 osoba iz cijele Hrvatske zbog sumnje u zlouporabu droga. – Policijski službenici obavili su više pretraga doma i drugih prostora, poslovnih prostora i osobnih automobila. Počinitelji su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku – izvijestila je PU osječko-baranjska.

Kako se akcija provodila i na području Međimurja, zanimalo nas je više detalja oko iste pa smo upitali međimursku policiju o čemu se točno radi.

- Policijski službenici Policijske uprave međimurske su u sklopu kriminalističkog istraživanja kodnog imena „Total“, a temeljem sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, na području policijske uprave obavili jednu pretragu privatne trgovine. Tijekom pretrage nisu pronađeni sumnjivi predmeti niti je bilo uhićenih osoba. - kažu u PU međimurskoj.   

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!