NOSIVOST OD 9 TONA

NOVI MOST Pri kraju rekonstrukcija drvenog mosta preko potoka Trnave u Strelcu

- Most u Strelcu jedan je od malog broja preostalih drvenih mostova u Međimurju, pa ga treba sačuvati kao kulturnu i graditeljsku baštinu i kao primjer kako su se drveni mostovi gradili - kažu u Općini

Općina Mala Subotica u suradnji s glavnim projektantom mr.sc. Darkom Žagarom dipl.ing.građ. izradila je građevinski projekt za rekonstrukciju drvenog mosta preko potoka Trnave u Strelcu.

Vizualnim pregledom stanja glavnih elemenata drvene konstrukcije koji su bitni za nosivost i funkcioniranje građevine i utvrđivanjem nepostojanja sloja zaštitnog premaza zaključeno je da je most dotrajao i ne može osigurati prijelaz ljudi i lakših vozila.

Pri projektu rekonstrukcije je u potpunosti zadržan oblik postojeće nosive konstrukcije mosta, uz zamjenu propale drvene građe novom. Da bi se osigurao prijelaz pješaka i poljoprivrednih strojeva potrebno je povećati nosivost mosta, pa je nova konstrukcija projektirana na nosivost od 9 tona. Iz Općine Mala Subotica javljaju da je rekonstrukcija pri kraju.

– Most u Strelcu jedan je od malog broja preostalih drvenih mostova u Međimurju, pa ga treba sačuvati kao kulturnu i graditeljsku baštinu i kao primjer kako su se drveni mostovi gradili – kažu u Općini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije