POTPISANA TRI UGOVORA

OPĆINA SVETI MARTIN NA MURI Gradit će se objekti za sigurnost ljudi i materijalnih dobara

Tri važne investicije uključuju izgradnjo obrambene infrastrukture od oborinskih voda, proširenje odvodnih kanala te izradu i postavljanje ograde na potporni zid kod škole

Tri vrlo važna ugovora o izvođenju radova od općeg intersa s izvođačima radova potpisala je Općina Sveti Martin na Muri. Prvo je s čakovečkom TEGRA-om potpisan ugovor o izgradnji obrambene infrastrukture od oborinskih voda u dijelu Čakovečke ulice te ulice Hrvatskih braniteja. Planirana vrijednost radova iznosi 400.000 kuna +PDV.

Zatim je sa ŽUC-om potpisan ugovor o proširenju odvodnih kanala i uređenju ostale infrastrukture od rotora pokraj Industrijske zone prema Donjem Koncovčaku, a radovi su procijenjeni na 2,3 milijuna kuna, od čega općina sudjeluje sa 350.000 kuna.

– Kada ovi radovi budu dovršeni biti će riješen veliki problem kojeg čine vode koje dolaze sa svih strana i onda u ovom dijelu ili području općine stvaraju ljudima osobne probleme, ali i nevolje u prometovanju i slično – kaže prof. Dražen Crnčec, načelnik svetomartinske općine.

Isto tako, s jednom privatnom tvrtkom potpisan je ugovor o izradi i postavljanju ograde na potporni zid kod Osnovne škole, a koji je podignut u sklopu projekta Doma kulture.

– Ograda je u naravi gotova i sada predstoji njezino postavljanje na potporni zid čime će biti zaokružena I. faza u ovom dijelu ukupnog projekta Doma kulture. Radovi su vrijedni 63.872 kune – rekla je Vlatka Županec, voditeljica za financije i proračun u Upravi općine.

Radovi na svim projektima započeti će čim to dopuste vremenske prilike, odnosno najkasnije pčetkom lipnja.

Vremenske prilike ne utječu na radove izgradnje vodozaštitnog nasipa u Svetom Martinu na Muri i oni se odvijaju vrlo brzo i najkvalitetnije što struka i praksa poznaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije