DAN OBITELJI

FOTO Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec pokazao da su i oni velika obitelj

Pjevački zbor učenika Srednje škole Čakovec pod mentorstvom profesorice Petre Horvat pripremio je nekoliko međimurskih i ljubavnih pjesama kojima su željeli razveseliti korisnike Doma

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec već 25 godinu za redom obilježavaju Dan obitelji prigodnim programom kojem su nazočili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, predsjednik Upravnog vijeća Doma Zvonko Golub, djelatnici Doma, članovi obitelji i prijatelji korisnika.

Međunarodni dan obitelji obilježava se odlukom Ujedinjenih naroda od 1993. godine, a ravnateljica Doma Štefica Martinez naglasila je da svake godine raznim događajima obilježavaju ovaj dan čime se prisjećaju da je obitelj temelj današnjeg društva.

– U današnje doba, kada provodimo sve manje vremena zajedno, posebno je važno osvijestiti koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, djeca, braća, sestre, djedovi i bake. Naši korisnici dio su naše obitelji i obitelji svih zaposlenika ustanove, a upravo se zaposlenici svojim stručnim i nesebičnim radom trude učiniti boravak u Domu što boljim, ljepšim i kvalitetnijim – poručila je ravnateljica.

U kulturno-umjetničkom programu Zbor korisnika Doma pod ravnanjem voditeljice Marine Grahovec izveo je pjesme “Moja mama”, “Zeleno lišće” i “Nema ljepše djevojke”, a svoje lirske tekstove o Danu obitelji pročitala je korisnica Doma Nevenka Vincens. Pjevački zbor učenika Srednje škole Čakovec pod mentorstvom profesorice Petre Horvat pripremio je nekoliko međimurskih i ljubavnih pjesama kojima su željeli razveseliti korisnike Doma.

Međimurska županija uključuje se u sve programe Doma u Čakovcu i tako im odaje pažnju i poštovanje.

– Vjerujem da ste u ovoj ustanovi našli svoju novu obitelj i svoj novi dom, a Županija vam u tome može samo dodatno pomoći da se ovdje još bolje osjećate. Želimo da imate što bolje uvjete te će zbog toga uskoro krenuti energetska obnova Doma, no ljepše uvjete ne čine samo zidovi već ljudi, a zajedno s djelatnicima vi činite jednu veliku, toplu obitelj – rekla je zamjenica župana Sandra Herman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije