VATROGASAC IZ KOTORIBE

NAGRADA U PRAVE RUKE Stanku Vugrinčiću vatrogasni kipić za posebne zasluge

U Vatrogasnoj zajednici Međimurske županije prepoznat je rad Stanka Vugrinčića. Svestranost je njegova vrlina.

Za posebno zalaganje i dobrovoljni rad kipić vatrogasne skulpture primili su Marijan Kovačić, član JVP Čakovec i Stanko Vugrinčić, član DVD-a Kotoriba i JVP Čakovec.

Ove nagrade uručio im je dopredsjednik HVZ-e i predsjednik VZ MŽ-e Mario Medved.  Bilo je to u subotu 11. svibnja na Godišnjoj izvještajnoj skupštini Vatrogasne zajednice Međimurske županije održane u Čehovcu.

Rekli bi, nagrada u prave ruke. A takvih i sličnih nagrada taj 53-godišnji Kotoripčanin ima napretek jer ih je zaslužio. Zaslužio ih je za 35 godina rada u dobrovoljnom vatrogastvu u koje je ušao kada je čekao punoljetnost, a 33 godine je profesionalni vatrogasac nakon što je završio Srednju vatrogasnu školu u Zagrebu.

Danas je on predsjednik DVD-a Kotoriba, ima funkcije u VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija i Zapovjedništvu VZ MŽ. Uz vatrogastvo vezan je i za politiku. Predsjednik je Općinskog vijeća Kotoriba iz redova SDP-a. Stanko je i lovac u kotoripskom Lovačkom društvu Jarebica gdje je i lovnik.

Za kraj valja spomenuti da je očevim utabanim stazama u vatrogastvu krenuo i njegov sin Bojan. Čini nam se da on nije ipak lovac…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije