OSTVARENA DUGOGODIŠNJA ŽELJA

VELIKI DAN ZA GORIČAN Svečano otvorena školska sportska dvorana

Ukupna vrijednost radova bila je veća od 13 milijuna kuna, a župan Posavec već je najavio i obnovu škole

Nakon Orehovice, Draškovca i Strahoninca, u petak, 10. svibnja svečano je otvorena školska sportska dvorana Osnovne škole Goričan. Gradnja dvorane započela je 2013. godine, a ukupna vrijednost investicije je 13.663.455,47 kuna koje su zajedno osigurali Međimurska županija i Općina Goričan.

– Dočekali smo dan kada možemo reći da Goričan ima modernu školsku sportsku dvoranu. Njenom izgradnjom dobivamo svi, a ponajviše oni koji su svojim trudom i upornošću osvajali europska i svjetska odličja u do sada skromnim i neprimjerenim uvjetima – mažoretkinje Goričana, oni koji predstavljaju Goričan kroz mnogobrojne sportske udruge i klubove, djeca koja će izrasti u dobre sportaše i ljude, ali i svi mještani za okupljanje na velikim kulturnim i zabavnim manifestacijama – ponosno je poručio načelnik Općine Goričan Mario Moharić i istaknuo da dvorana ne bi bila dovršena da nije bilo odlične suradnje Općine i Županije kroz ovaj, ali i mnoge druge projekte poput općinske ambulante, uspostave hitne pomoći i obnove škole.

>> Svečano otvorena školska sportska dvorana u Goričanu

Osnovana davne 1856. godine, Osnovna škola Goričan danas broji 178 učenika unutar 11 razrednih odjela i 33 djelatnika, a nakon nove dvorane, školu čeka kompletna obnova i rekonstrukcija što posebno veseli ravnatelja škole Zlatka Varošanca.

– Ponosimo se našim učenicima, djelatnicima i našim aktivnostima, posebice činjenicom što svake godine imamo nekolicinu učenika na državnim natjecanjima. Kod svakog učenika potičemo razvoj pojedinačnih sposobnosti, radilo se to o matematici, jezicima, pjevanju, čitanje, sportu ili plesu – rekao je ravnatelj Varošanec.

Svečanosti su nazočili pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, saborska zastupnica Bernarda Topolko, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnik Općine Goričan Mario Moharić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Goričan Stjepan Ribarić, načelnici susjednih općina, ravnatelji međimurskih škola, predstavnici političkog, društvenog i kulturnog života Međimurja.

– Predivno je vidjeti sinergiju Općine, Županije i škole te je Goričan primjer da se u svakom mjestu može ostvariti san i kako se radi zajedno za isti cilj. Želimo i moramo djeci pružiti priliku da napreduju, da se razvijaju, da isprobavaju nove tehnologije, sportske aktivnosti, a ova dvorana omogućava da se djeca razvijaju u najrazličitijim smjerovima – naglasila je pomoćnica ministrice Lidija Kralj, dok je predsjednik Skupštine Mladen Novak čestitao na uspješno završenom projektu i poželio Goričankama i Goričancima da što više koriste dvoranu.

Aleksandra Ličanin i učenica Monika Kos moderirale su program, dok je čast da prerežu vrpcu i službeno otvore dvoranu pripala učenicima Lei Varošanec i Leonu Vadlji.

– Najljepši je osjećaj kada učinite nešto što u drugima izazove osmijeh, zahvalnost ili sreću. Imam dojam da je ovo upravo takav trenutak. Toliko ste dugo čekali tu dvoranu da je bilo čak i malo nepovjerenja, no vaše puno srce i iskrena želja da Goričan ima sportsku dvoranu danas se konačno ostvarilo. U protekle dvije godine ovo je četvrta dvorana koju otvaramo. Nakon Orehovice, Draškovca i Strahoninca, bio je planiran Goričan i sve ovo što radimo u obrazovanju radimo s dobrom vjerom da jedino tako možemo ostvariti sretniju sredinu.

Kada imate dobar obrazovni sustav, a uz to i kvalitetnu zdravstvenu skrb, imate kvalitetnu zajednicu na kojoj počiva uspjeh u gospodarstvu, kulturi i svemu ostalome. Obnovit ćemo preko 20 škola, izgraditi sportske dvorane, regionalni centar kompetentnosti. Provodimo projekte financiranja udžbenika, deficitarnih zanimanja, prijevoza i nastojimo što više olakšati mladima da budu uspješni, a to nam se vraća na najbolji mogući način – u proteklih godinu dana imamo 30 državnih prvaka – istaknuo je župan Matija Posavec te dodao kako ovime priča ne završava, jer uskoro će krenuti i obnova škole.

Novu dvoranu blagoslovio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u pratnji župnika Josipa Drvoderića, a u kulturno-umjetničkom programu predstavljeno je bogatstvo Općine Goričan te su svojim nastupima oduševili Puhački orkestar Goričan, Zbor Osnovne škole Goričan, Mažoretkinje Goričana, Twirling klub Goričan, mališani Dječjeg vrtića Ružica, Crkveni zbor Župe sv. Leonarda i KUD Goričan, kao i učenici OŠ Goričan sa svojim recitacijama i pjesmom.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije