REZULTATI ANKETE

PITALI SMO VAS Čak 42 posto Međimuraca odmah bi promijenilo svojeg poslodavca

U anketi je sudjelovalo više od tisuću ljudi. Gotovo polovica njih bi odmah promijenila poslodavca

Svakom dobrom poslodavcu stalo je do njegovog imidža, posebice danas kada muku muče s nestašicom radne snage. Prije koju godinu možda i nije bilo tako jer su poslodavci mogli sami sebi birati radnike te koga će zaposliti jer je bila velika nezaposlenost.

Ta se situacija u zadnje vrijeme drastično promijenila, pa poslodavci teško dolaze do radnika, a krenuli su i s uvozom radne snage iz drugih zemalja. Tu je i problem plaća kada se zna da su upravo u Međimurju one najniže u Hrvatskoj. 

Što mislite o svojem poslodavcu?

  • Promijenio bih ga sutra da mogu (45%, 422 Odgovora)
  • Poštuje moja radnička prava, ali nisam zadovoljan plaćom (32%, 301 Odgovora)
  • Zadovoljan sam u svakom pogledu (18%, 172 Odgovora)
  • Zadovoljan sam plaćom, ali s previše prekovremenih (12%, 111 Odgovora)

Ukupno: 936

Loading ... Loading ...

Uz Međunarodni praznik rada odlučili smo provesti anketu i saznati što Međimurke i Međimurci misle o svojim poslodavcima i koliko su zadovoljni njihovim odnosom prema radniku. 

U anketi je sudjelovalo više od tisuću ljudi, točnije njih 1006. Čak 42% anketiranih, 422 čitatelja odgovorila su da bi svojeg poslodavca promijenili odmah sutra da mogu. Nešto manje od trećine ispitanika, 30%, odgovorilo je da poslodavac poštuje njihova radnička prava, ali da nisu zadovoljni plaćom.

17% ili 172 čitatelja su u svakom pogledu zadovoljni svojim poslodavcima, dok je njih 111, što je 11% ispitanika, odgovorilo da su zadovoljni svojim primanjima, ali uz previše prekovremenih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije