JOŠ SAMO DVA DANA

SVAKI POTPIS JE BITAN Evo gdje sve u Međimurju možete dati potpis za inicijativu ’67 je previše’

Potpis možete dati na lokacijama u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Goričanu

– Od srca zahvaljujemo svim Međimurkama i Međimurcima na iskazanoj solidarnosti i svesrdnoj podršci koju već desetak dana pružaju našoj inicijativi, ističu u Koordinacijskom odboru inicijative “67 je previše” za Međimursku županiju.

Važno je napomenuti da je referendumsko pitanje napisano u obliku zakonskog prijedloga! Što znači, ako referendum bude uspješan, da će građani svojim glasanjem izravno usvojiti novi zakon!

Referendumsko pitanje, bude li usvojeno, postavit će dob za odlazak u mirovinu na 65 godina. Drugim riječima, poništit će planirano podizanje uvjeta za odlazak u mirovinu na 67 godina starosti. Time će se i prijelazno razdoblje za stjecanje prava na starosnu mirovinu sa 65 godina za žene produljiti do 2029. godine.

Referendumsko pitanje, bude li usvojeno, ublažit će trajno umanjenje (tzv. penalizaciju) prijevremenih mirovina. Umjesto 0,3 posto po mjesecu ranijeg odlaska u mirovinu, umanjenje će biti samo 0,2 posto. Drugim riječima, najveće umanjenje prijevremene mirovine, u slučaju odlaska u mirovinu pet godina ranije, više neće biti 18 posto nego 12 posto.

Zbog golemog interesa građana koji žele svojim potpisom podržati inicijativu “67 je previše” iz koordinacijskog odbora inicijative za Međimursku županiju obavještavaju sve građane da će njihovi volonteri aktivisti, ovaj petak i subotu prikupljati potpise na sljedećim odobrenim lokacijama.

Čakovec
– Trg Republike, od 8 do 18 sati (petak i subota)
– kod trgovačkih centara: KTC, Galerija Sjever, Kaufland, od 8 do 16 sati (petak i subota)
– kod trgovačkog centra Lidl (na starom sajmištu, petak od 8 do 12 sati)
– kod ulaza u Županijsku bolnicu, od 8 do 16 sati (petak)

Prelog
– kod placa, od 8 do 12 sati (subota)

Mursko Središće
– kod placa, od 8 do 12 sati (subota)

Goričan
– kod sportske dvorane Osnovne škole Goričan, od 16 do 19 sati (petak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije