Vijesti / Društvo
Društvo
DA TI SRCE ZATREPERI Odbojkašice Kaštela pokazale ogromno srce za bolesnu Luku (3,5)
Miroslava Novak

SPORTAŠI POMAŽU BOLESNOJ DJEVOJČICI

DA TI SRCE ZATREPERI Odbojkašice Kaštela pokazale ogromno srce za bolesnu Luku (3,5)

U Odbojkaškom klubu Kaštel Pribislavec su prije šest godina pokrenuli odbojkaški turnir humanoga značaja. Svake godine prikupljena sredstva imaju svoju adresu. Ove godine su pronašla obitelj Levačić-Lehkec iz Pribislavca. Čuli smo i za humanost nogometaša Poleta i Hodošana.

Prije početka večerašnjeg treninga limačica Odbojkaškog kluba Kaštel Pribislavec, njihova trenerica Željka Obadić pozvala je igračice da pruže ruku i podare osmijeh bratu i sestri Tristanu i Luki Levačić-Lehkec koji su u dvoranu društvenoga doma došli s mamom Vlatkom Levačić.

Ovamo ih je u ime kluba pozvala Danijela Prprović, predsjednica kluba, kako bi mami Željki uručili novac s klupskog humanitarnog završnog turnira u maloj odbojci, a koji je odigran prije dvije sedmice.- Tada roditelji naših igračica ispeku, kolače, pripreme piće i prikupljaju novac u svrhu humanosti. Ove  godine smo odlučili da novac darujemo roditeljima bolesne Luke, upravo njima iz razloga što smo upoznati sa problemima male Luke i naporima financijske i fizičke prirode koje oni ulažu kako bi Luki pomogli da stane na svoje noge - ispričala nam je predsjednica, dok je blagajnica kluba Damira Budiša mami Željki uručila omotnicu s  2.500 kuna.

- Nije puno, ali je od srca, a nije ni posljednje - rekli su humani odbojkaški djelatnici znajući kako samo za Lukine terapije mjesečno izdvajaju i preko 4.000 kuna. Kao što smo već pisali, mišići 3,5 godišnje  djevojčice Luke od rođenja ne vrše funkciju koju bi trebali, kukovi su joj iščašeni i svaki je pokret koji je djetetu prirodan, ona morala s naporom svladati i to učenjem. Luka još ne hoda. Kada će i kako ostaje nepoznanica, a isto je tako još uvijek i s njezinom dijagnozom.Dodat ćemo k tome, a prema riječima općinske načelnice Višnje Ivačić, da će još neke općinske akcije biti usmjerene prikupljanju financijskih sredstava, a sve u cilju liječenja male Luke. Ne smijemo zaboraviti ni nogometaše mjesnog NK Polet koji su sav prihod s utakmice s Hodošanom darovali Lukinoj obitelji, a tome su se priključili i Hodošanci.
Sportaši bravo i duboki ljudski i sportski naklon!

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!