SPORTAŠI POMAŽU BOLESNOJ DJEVOJČICI

DA TI SRCE ZATREPERI Odbojkašice Kaštela pokazale ogromno srce za bolesnu Luku (3,5)

U Odbojkaškom klubu Kaštel Pribislavec su prije šest godina pokrenuli odbojkaški turnir humanoga značaja. Svake godine prikupljena sredstva imaju svoju adresu. Ove godine su pronašla obitelj Levačić-Lehkec iz Pribislavca. Čuli smo i za humanost nogometaša Poleta i Hodošana.

Prije početka večerašnjeg treninga limačica Odbojkaškog kluba Kaštel Pribislavec, njihova trenerica Željka Obadić pozvala je igračice da pruže ruku i podare osmijeh bratu i sestri Tristanu i Luki Levačić-Lehkec koji su u dvoranu društvenoga doma došli s mamom Vlatkom Levačić.

Ovamo ih je u ime kluba pozvala Danijela Prprović, predsjednica kluba, kako bi mami Željki uručili novac s klupskog humanitarnog završnog turnira u maloj odbojci, a koji je odigran prije dvije sedmice.

– Tada roditelji naših igračica ispeku, kolače, pripreme piće i prikupljaju novac u svrhu humanosti. Ove  godine smo odlučili da novac darujemo roditeljima bolesne Luke, upravo njima iz razloga što smo upoznati sa problemima male Luke i naporima financijske i fizičke prirode koje oni ulažu kako bi Luki pomogli da stane na svoje noge – ispričala nam je predsjednica, dok je blagajnica kluba Damira Budiša mami Željki uručila omotnicu s  2.500 kuna.

– Nije puno, ali je od srca, a nije ni posljednje – rekli su humani odbojkaški djelatnici znajući kako samo za Lukine terapije mjesečno izdvajaju i preko 4.000 kuna. Kao što smo već pisali, mišići 3,5 godišnje  djevojčice Luke od rođenja ne vrše funkciju koju bi trebali, kukovi su joj iščašeni i svaki je pokret koji je djetetu prirodan, ona morala s naporom svladati i to učenjem. Luka još ne hoda. Kada će i kako ostaje nepoznanica, a isto je tako još uvijek i s njezinom dijagnozom.

Dodat ćemo k tome, a prema riječima općinske načelnice Višnje Ivačić, da će još neke općinske akcije biti usmjerene prikupljanju financijskih sredstava, a sve u cilju liječenja male Luke. Ne smijemo zaboraviti ni nogometaše mjesnog NK Polet koji su sav prihod s utakmice s Hodošanom darovali Lukinoj obitelji, a tome su se priključili i Hodošanci.
Sportaši bravo i duboki ljudski i sportski naklon!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije