DAN PRAPORČANA

PROSLAVA Naselje Praporčan 11. svibnja slavi svoj dan: Organizirana je misa, predstava i druženje

Ovogodišnja proslava započinje u 17 sati svetom misom.

U subotu, 11. svibnja, naselje Praporčan u općini i župi Selnica obiliježava Dan Praporčana kojom prigodom se slavi i sveti Leopold Bogdan Mandić, koji je izabran za zaštitnika naselja i kojemu u spomen je podignut i lani blagoslovljen pil-poklonac, što je u naravi bila i proslava 1. Dana Praporčana.

Ovogodišnja proslava započinje u 17 sati svetom misom, upravo kod spomenutog poklonca koji pak se nalazi kod Društvenog doma. Nakon Svete mise u Društvenom domu biti će kulturno-umjetnički program u sklopu kojeg će KUU Društvo žena Gornji Kraljevec izvesti dramsku predstavu ‘Odlazak udruge na izlet’.

Svetkovina mjesta i Mandićevo završiti će druženjem domaćina te njihovih gostiju i uzvanika.

Zahvaljujući Općini Selnica i načelniku Ervinu Vičeviću, VMO-u Praporčan i poglavito obitelji Škvorc, Praporčan je najljepše i najuređenije naselje u selničkoj općini i baš svime se može dičiti.

Sve to treba vidjeti, posebice lijepo uređen okoliš Društvenog doma i poklonca Svetog Leopolda Bogdana Mandića te iskreno reći, kakva je to ljepota.

Poglavito, kada se zna da je pred kratko vrijeme Praporčan bio najnerazvijeno selo u općini i kraju, jer starenje pućanstva i odlazak mladih u svijet, učinili su svoje.

Zauzimanjem i nemjerljivim radom i doprinosom obitelji Škvorc, selo je preporođeno, te se u njega ljudi doseljuju, te mjesto diše životom.

Praporčan premda malo mjesto ima tri staračka doma, razvija se ratarstvo i stočarstvo, te polako, ali sigurno otvara se turizam.

Naravno, puno toga donijele su nedavno modernizirane prometnice, kojima se u subotu vrijedi dopeljati i doći na 2. dan Praporčana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije