EKOLOGIJA

DAN PLANETA ZEMLJE Učenici OŠ Ivanovec sakupljali stari papir i osvojili nagradno kupanje na čakovečkim bazenima

Najviše papira sakupili su učenici 5. A razreda i tako osvojili nagradno kupanje.

Kao i svake godine, Dan planeta zemlje u Osnovnoj školi Ivanovec obilježen je mnogobrojnim ekološkim aktivnostima.

U ponedjeljak, 15. travnja, održana je ove školske godine druga po redu akcija sakupljanja staroga papira za učenike od prvog do osmog razreda u sklopu Unimer-ove akcije ‘Papir nije smeće’.

Najviše papira sakupili su učenici 5. A razreda, ukupno 3230,5 kg starog papira, i tako osvojili nagradno kupanje na čakovečkim Gradskim bazenima.

Još jednu ekološku i hvalevrijednu akciju provode članovi Dječjeg foruma ‘Ivančica’ u sklopu projekta Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pod nazivom ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ te potiču učenike škole na prikupljanje plastičnih čepova.

Tako učenici pomažu u očuvanju okoliša, ali i uče kako  činiti dobro djelo našoj planeti. Isto tako, četvrtaši su se uključili u međuškolsko natjecanje povodom Zelenog tjedna u organizaciji Zaštitarsko-ekološke organizacije Nobilis koje je održano 17. travnja u Čakovcu, neposredno prije proljetnih praznika.

Učenici predmetne nastave posljednji dan nastave prije proljetnih praznika  iskoristili su za uređenje okoliša škole i školskog vrta.

– Budući da imamo najljepši školski vrt, ovo proljeće iskoristili smo za njegovo uređenje. Bogata zbirka biljaka u našem vrtu nadopunjena je vrijednom donacijom biljaka  vrtlarije Vojtić koju smo primili kao nagradu na HRT-ovom natječaju za Najljepši školski vrt. Tako nastaje i nastava na otvorenom kako bi učenici škole primijenili stečena znanja te usvojili nove vještine i navike korisne za njihovo odrastanje – stoji u priopćenju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije