UŽIVAJTE U KOMEDIJI

EVO IH OPET Središćanci ‘Seks i grod’ u nedjelju dovode u Peklenicu

Dramska sekcija KUD-a 'Mura' Mursko Središće u Društvenom domu Peklenica će odigrati komediju 'Seks i grod'

Nakon vrlo uspješne premijere pred prepunim dvoranom u Hlapičini, nakon odličnih nastupa u Žiškovcu i na KAM-u u Prelogu te nedavno pred punom dvoranom CZK Mursko Središće, došlo je vrijeme da i Peklenica vidi dobar Seks i grod.

Radnja komedije odvija se u kvartovskom kafiću grada u Međimurju. Pet žena – “dragih prijateljica” (Barbara, Marija, Kata, Tatjana i Nikolina) se druži uz kavu i “konkretno” piće, te zdušno i detaljno pretresaju aktualna obiteljska, susjedska, sportska, gospodarska, politička, gradska i svjetska zbivanja i događaje. Konobar Pišta, dobrodušni i prostodušni međimurski muž i radni čovjek, ne može se načuditi količini tračeva, gluposti i jala koji čuje od  ekipe u kafiću.

Lokalni gradski zavodnik Kristijan pokušava zavesti bilo koju od žena i uzda se, kao svaki pravi Hrvat, u božju pomoć i moto da se novcem sve može kupiti. Komične situacije i dijaloge svojim filozofskim i “dubokoumnim” mislima i kritikama nadopunjuje lokalni pijanac Žejni Franc.

Predstava traje 40 minuta. Dijalozi su na izvornom povijesnom hrvatskom kajkavskom jeziku, točnije serjojnskom (Mursko Središće) dijalektu kajkavskog jezika.

Autor teksta i scenarija predstave, a ujedno i redatelj iste, je voditelj dramske sekcije Bojan Bračko. Ulaz na predstavu je besplatan, no može se dati dobrovoljni prilog za  rad Dramske sekcije.

– Srdačno ste pozvani da uživate u 40 minuta Seksa i groda! – poručuju središćanski glumci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije