SKUPLJENO 12.300 potpisa

INICIJATIVA 67 JE PREVIŠE ‘Međimurci prednjače jer je u njima proradio inat’

- Nismo tu da stanemo, već pozivamo Međimurke i Međimurce da se i dalje aktivno odazovu, da podrže našu inicijativu - kaže Savo Šmitran, voditelj Koordinacijskog odbora

Zbog nedostatka potpisa na razini države pojačane aktivnosti,  tako i u Međimurju. U kampanji na državnoj razini Međimurci prednjače po broju prikupljenih potpisa.’Kapa dolje’ međimurskim volonterima.

Danas, u srijedu, 8. svibnja je na Trgu Republike kod štanda inicijative ’67 je previše’ Koordinacijski odbor predstavio njihove dosadašnje aktivnosti i rezultate prikupljanja potpisa na području Međimurske županije. U ime Koordinacijskog odbora ‘Inicijative 67 je previše’ Međimurske županije o kampanji, odnosno njenoj realizaciji govorio je Savo Šmitran, voditelj Koordinacijskog odbora.

On je istaknuo kako je u Međimurju tijekom prvih 11 dana prikupljeno 12.300 potpisa.

– Bez obzira na loši vikend, prosjek nam je 1.200 potpisa dnevno. Koordinacija je donijela odluku da od utorka prikupljamo potpise na šest lokacija u Čakovcu i to od 8 do 18 sati. Trg Republike, u trgovačkim centrima, Galerija Sjever, Kaufland, KTC, Čakovec Jug ispred Metssa i od danas pred Lidlom. Ukupan broj prikupljenih potpisa je oko 13% od biračkog tijela u Međimurju, a naš je temeljni cilj bio da premašimo brojku od 10% – istaknuo je Šmitran te sa zadovoljstvo konstatirao da će ovaj tempo donijeti i brojku od 15%.

– Nismo tu da stanemo, već pozivamo Međimurke i Međimurce da se i dalje aktivno odazovu, da podrže našu inicijativu kako bi mogli na referendumom promijeniti ovaj nakaradni mirovinski zakon – dodao je.

Na novinarsku opasku kako su Međimurci, u odnosu na druge županije, opet dali uzoran obol inicijativi, Šmitran je rekao: – U pravu ste. Držim da je kod Međimuraca proradio jedan inat. Jer što se više vuče antireferendumska propaganda po svim medijima, to Međimurci sve više i više izlaze i daju nam potpise. Govori to podatak da je nakon tiskovne konferencije, koja je održana u ponedjeljak u Središnjem nacionalnom odboru za referendum, jučer bio rekordan dan kada smo prikupili 2.200 potpisa, tisuću potpisa više od dnevnog prosjeka – konstatirao je sa zadovoljstvom.

Šmitran je istaknuo kako im za taj lavovski posao nedostaju volonteri gotovo u svim županijama pa tako i u Međimurju gdje veći dio posla odradilo njih 20-tak. Da ih je više, mogla bi se pokriti svaka općina, mjesto od Kotoribe do Štrigove, no za to bi trebalo 200-tinjak ljudi.

Za kraj je Šmitran istaknuo da ako bi svaka županija prikupila toliki postotak potpisa broj bi bio dovoljan, a kod toga je ipak najbitniji angažman volontera od kojih su neki uzeli godišnje odmore da bi mogli biti na štandovima.

– To je nešto za svaku pohvalu jer je malo ljudi koji bi se odrekli godišnjeg odmora za prikupljanje potpisa. Jedan od njih je i  Čakovčanin Davor Vikert, čovjek kojeg vidimo svakodnevno na trgu. Nije ni trenutka dvojio o danima godišnjeg odmora, usmjerio ih je za dobrobit sutrašnjice onih koji rade danas i onih koji će trebati to činiti dugo, vrlo dugo…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije