VAŽAN PROJEKT ZA ŠTRIGOVU

VIDIKOVAC NA MAĐERKINOM BREGU Općina Štrigova prijavila projekt, s optimizmom očekuju milijun eura

Općina i TZ Općine Štrigova vjeruju kako će projekt biti prepoznat kao turistička atrakcija i gospodarski subjekt u ‘kraljevini vina’

– Gotovo ‘minutu do 12’ uspjeli smo se s vlasnicima parcela na Mađerkinom bregu, obiteljima Rajka Cmrečnjaka i Bojana Štampara uz određene i dosta složene uvjete sve dogovoriti i potpisati te izraditi i predati na natječaj projekt ‘Vidikovac na Mađerkinom bregu’, projekt koji je od kapitalne vrijednosti za štrigovsku općinu, ali i za Međimursku županiju te ukupni hrvatski turizam, gotovo u dahu nam je kazao Stanislav Rebernik, načelnik Općine i predsjednik Turističke zajednice Općine Štrigova.

Projekt su Općina i Turistička zajednica Štrigova kandidirale skupa s mađarskim gradom Nagykanisza na fond INTERREG Hrvatska-Mađarska i ukupna vrijednost mu je 1,7 milijuna eura, od čega Štrigovi pripada milijun eura, naravno ako projekt prođe na natječaju.

Ako prođe, Općina je dužna osigurati 15 posto iznosa, a općinski načelnik i predsjednik štrigovske turističke zajednice Stanislav Rebernik kaže kako općina to može. A može i zato jer projekt podržavaju i koliko mogu pomažu Međimurska županija i Županijska razvojna agencija REDEA.

Sada Općina i Turistička zajednica s razlogom i optimizmom očekuju rezultate natječaja i vjeruju kako će on biti prepoznat kao turistička atrakcija i gospodarski subjekt u ‘kraljevini vina’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije