Vijesti / Društvo
Društvo
'ZA NORMALAN ŽIVOT' Mještani Pribislavca pozivaju na mirni prosvjed 1. lipnja u Čakovcu
Alen Pancer/Facebook

NE ŽELE BITI GRAĐANI DRUGOG REDA

'ZA NORMALAN ŽIVOT' Mještani Pribislavca pozivaju na mirni prosvjed 1. lipnja u Čakovcu

- Ako konačno ne kažemo dosta, neće se ništa promijeniti. Može nam biti samo još gore. Romska manjina nije ugrožena - ugroženi smo mi! - kaže jedan od inicijatora

Od strane stanovnika Ulice Ante Starčevića u Pribislavcu, koja se naslanja na tamošnje romsko naselje, iniciran je prosvjed 'za normalan život', a podršku im je dala i načelnica Višnja Ivačić, zajedno sa svojim zamjenikom.

Vezana vijest

Pribislavec, prosvjed ZA NORMALAN (SU)ŽIVOT U PRIBISLAVCU VIŠNJA IVAČIĆ 'Podržavamo mirni prosvjed, a pozvat ćemo i druge općine da se uključe'

Jedan od inicijatora prosvjeda, Alen Pancer, danas je na Facebooku objavio i točan termin prosvjeda.

- Dragi Međimurci! Ne želimo zbog politike biti više građani 'drugog reda' u svom Međimurju. Oni u 'osinje gnijezdo' neće i ne žele udariti jer se boje da ne izgube svoje foteljice. Ova problematika nije od jučer. 

Ako konačno ne kažemo dosta, neće se ništa promijeniti. Može nam biti samo još gore. Romska manjina nije ugrožena - ugroženi smo mi! Vrijeme je da 1. lipnja u 11 sati dođete i date podršku za svoje Međimurje na Trgu Republike u Čakovcu, ispred Centra za kulturu - kaže Alen Pancer.

Kako kaže, imaju podršku cijele županije, svih načelnika i prosvjed se organizira na razini cijele županije.

- Naravno, uz pristanak policije koja će osiguravati skup i podršku župana Matije Posavca koji nas također podržava da se nešto mora promjeniti što se tiče stanja sigurnosti u Međimurju - rekao nam je Pancer.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!