GODIŠNJI KONCERT

FOTO Članovi Limene glazbe Podturen i Big Banda Čakovec glazbom proputovali svijet

Ovo je četvrti puta kako je Limena glazba općine Podturen održala koncert vezan uz njihov rođendan. Nedjeljno glazbeno popodne oduševilo je gledatelje.

Limena glazba općine Podturen je u nedjelju, 5. svibnja u mjesnom Društvenom domu održala svoj Godišnji koncert.

>> Godišnji koncert Limene glazbe Općine Podturen

Bio je to koncert preko kojeg nas je svirkom 25 mladih glazbenika, vođenih dirigentskom rukom 30-godišnjeg Antonija Baranašića, profesora trube iz Domašinca, provelo kroz razne glazbene žanrove prezentirajući nam svirku poznatih i manje poznatih autora skladbi, a mogli smo čuti i glazbu nekih poznatih svjetskih filmskih hitova.

Svirali su to mladi glazbenici u opuštenom i ležernom tonu, onako kako je to osmislio mladi dirigent koji nas je vodio i kroz program. Vidjeli smo i čuli darovite glazbenike od kojih najstariji ima 27 godina, a najmlađi je polaznik 2. razreda OŠ. Nastave li ovim entuzijazmom i pod ovako stručnim vodstvom budućnost podturenskih puhača je neupitna.

Svake godine imaju na svojim koncertima druge goste. Ovoga puta su to bili iskusni članovi orkestra Big Band iz Čakovca pod dirigentskom palicom Maria Jageca, prof. Oni su zahvalnom gledateljstvu pokazali dio čari ove vrste glazbe i daleko širi repertoar i zavidnu izvedbu.

Prema riječima tajnice Limene glazbe Suzane Strnad, njihovi glazbenici uz ovaj koncert nastupaju i za božićno-novogodišnje blagdane, nastupili su i povodom Majčinog dana, ukupno osam puta. Formirali su se prije četiri godine na inicijativu  Antonija Baranašića i bivšeg općinskog načelnika Josipa Lepena

Roditelji su sami morali nabaviti djeci instrumente i ujedno su preuzeli i veliku obavezu osnivanja i vođenja udruge Limene glazbe. Tijekom tog početnog razdoblja Općina im je bila glavna financijska potpora u nabavci osnovnih pomagala, neophodnih za daljnje funkcioniranje orkestra.

Unatoč svim početnim problemima uspjeli su okupiti 15 hrabrih mališana koji su bili voljni i spremni upustiti se u njima potpuno novi svijet nota i taktova pa raduje što svaka nova godina donosi sve veći broj zaljubljenika u tu vrstu glazbe. Oni žele i traže da ovakvih aplauza bude što više i češće te jamče da će svojim obožavateljima svirati ‘bis’ kako su to učinili i ove nedjelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije