OLDTIMER Klub Međimurje

OTVORENA SEZONA Blagoslovljena vozila i vozači na panoramskoj vožnji gornjim Međimurjem

Međimurski oldtimeristi blagoslovljeni su u Sv. Martinu na Muri, odakle su praćeni pjesmom 'Ima jedna duga cesta', krenuli na panoramsku vožnju slikovitim svetomartinskim i selničkim krajobrazom

Danas, na Uskrsni ponedjeljak, na Trgu Svetog Martina u Svetom Martinu na Muri je domaći župnik prečasni Ivan Herceg obavio 17. tradicionalni blagoslov oldtimer vozila i njihovih vozača te ih uz pjevanje Mješovitog pjevačkog zbora otpratio na prvu ovogodišnju panoramsku vožnjom gornjemeđimurskim krajem.

Prije samog čina blagoslivljanja u župnoj crkvi članovi kluba predvođeni svojim aktualnim predsjednikom Franjom Belovićem, prvim predsjednikom Dragutinom Kocijanom, vozačem s najvećim brojem prijeđenih kilometara Dragutinom Barlekom, nazočili su svetoj misi koja je služena za sve njih živuće i negdašnje članove, a kuburaši Prve kubure iz Višnjice s nekoliko su plotuna iz povijesnih kubura osnažili ozračje preko tisuću okupljenog puka i tristotinjak vozila.

Okupljenima na Trgu svetog Martina nekoliko lijepih rečenica izrekli su i Dražen Crnčec, općinski načelnik, Antun Presečki predsjednik svih hrvatskih oldtimerista i general hrvatske vojske Zdravko Jakup. U nastavku programa slijedi druženje domaćina i gostiju iz više zemalja u Restoranu KTC u Murskom Središću.

Aktualni predsjednik Oldtimer kluba Međimurje Franjo Belović kaže, kako je svrha i cilj današnjeg događanja posvijestiti članstvo, kao i ostale sudionike u prometu da budu oprezni, poglavito motociklisti i biciklisti, kao najugroženiji sudionici na prometnicama.

Uza sve to, pozvao je sve da budu ti koji će svoje prijatelje upoznavati s povijesnom, kulturnom i drugom baštinom Međimurja i Hrvatske i tako upoznavati se s tim vrijednostima u zemljama koje će ove godine posjetiti sa svojim vozilima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije