ANĐELI KAO GLAVNI MOTIV

FOTO Petra Pavlic Horvat iz Čakovca izrađuje jedinstvene rukotvorine u raznovrsnim tehnikama

Magistra ekonomije, zaljubljenica u kreativno izražavanje, svestrana umjetnica, dizajnerica, majka trojice dječaka - sve je to i još mnogo više Petra Pavlic Horvat iz Čakovca, koja već devet godina izrađuje i oslikava jedinstvene dekoracije.

Kreativnu stranu, kaže naša sugovornica, u sebi nosi još od djetinjstva, a ona je najviše došla do izražaja kad je postala majka najstarijem sinu Vinku. U počecima je svu kreativnu energiju usmjeravala u izradu nakita, dok je kasnije odlučila istraživati i okušati se u ostalim tehnikama.

– Prvo sam izrađivala nakit, zatim akrilne slike za djecu, koje uz oslikavanje odjevnih i kućanskih predmeta izrađujem još i danas, dok je oslikavanje stolnih lampi najaktualnija ideja, izazov i zanimacija. Motivi najčešće ovise o raspoloženju i godišnjem dobu, no glavni i svevremenski su ipak anđeli, ispričala nam je Petra. 

Upravo tako neizbježan su detalj i potpis njenih rukotvorina anđeli čuvari crvenih obraza i veselog smješka okruženi vedrim bojama. Često su personalizirani i time postaju savršen i unikatan poklon bliskoj osobi.

– Počela sam, ali i dalje nastavljam pretežno s izradom slika i ostalih ukrasa koje izgledaju kao da su za djecu, jer smatram kako smo svi mi djeca i ponekad težimo tome da nas okružuju vedre, razigrane boje i oblici koji sretnima čine onu još uvijek prisutnu djecu u nama, dodaje.

Za sebe kaže da je vrlo nestrpljiva umjetnica te sve što zamisli mora odmah i realizirati. S obzirom na to da hobi kombinira uz redoviti posao i majčinstvo, kreativni sati na red dolaze tek kasno uvečer ili pak rano ujutro. U svim obvezama ima podršku obitelji, dok je najčvršći oslonac suprug Mario Horvat.

Najljepše je darivati

Usprkos tome što njezine unikate naručuju ljudi iz cijele Hrvatske te su poneke rukotvorine otputovale i izvan granica Lijepe Naše, Petra tvrdi kako je još uvijek najljepši osjećaj pokloniti svoj rad.

– Neprocjenjivo je vidjeti reakciju osobe koja vidi nešto što sam posebno izradila za njih i neku njima posebnu priliku. Mislim da shvaćaju koliko je truda i ljubavi uloženo u svaki rad, a ja sam ga namijenila upravo njima. Također, smatram i želim vjerovati da svaki anđeo zaista čuva tu osobu kojoj je namijenjen, poručuje umjetnica.

Bile to modelirane figurice od das-mase ili pak oslikane šalice, tegle za cvijeće, akril na platnu, boje na tekstilu ili noćnoj svjetiljci, malo tko se neće složiti da Petrini unikatni radovi zaista isijavaju jedinstvenošću, vedrinom i pozitivnom energijom.

Kako izgledaju njene rukotvorine možete pogledati u nastavku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije