Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Na čakovečkom placu: Međimurci vole domaće na uskrsnom stolu, danas se tražila riba
Miroslava Novak

VELIKI PETAK NA ČAKOVEČKOM PLACU

VIDEO I FOTO Na čakovečkom placu: Međimurci vole domaće na uskrsnom stolu, danas se tražila riba

- Kupio sam si sardelice za danas. To si jedino mogu priuštiti od ribe. Imamo šunkicu, hreneka, luka i to bu nam dosta za Vuzem - riječi su penzionera Drageca.

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti. Taj dan se ne služe mise nego obilježava Muka Gospodnja. Također, liturgija Crkve ne predviđa slavljenje svete mise, no kršćanska se zajednica okuplja kako bi promišljala o velikom otajstvu zla i grijeha koje pritišće čovječanstvo i kako bi se ponovno, u svjetlu Božje Riječi i potpomognuta dojmljivim liturgijskim činima, spomenula Kristovih patnji.

Čakovečki plac na Veliki petak Fotogalerija

U prijepodnevnim satima bilo smo na čakovečkom placu gdje nema čega nema. Mnogi građani krenuli su u kupovinu zdravih i domaćih namirnica koje će koristiti za uskrsne blagane, a gužva je bila i u ribarnici gdje se nabavljala svježa riba jer je danas post.

- Ponuda na čakovečkom placu je jako dobra. Ima svega, a što je najvažnije sve je domaće i svježe - rekla nam je Slavica.

Naš je Uskrs obiteljski, na meniju su međimurska tradicionalna jela. Ići ćemo zajedno na misu i bitno nam je zajedničko druženje. A na stolu će se naći sve s čakovečkog placa - danas riba, a u nedjelju šunka - kaže Mirjana.

- Kupio sam si sardelice za danas. To si jedino mogu priuštiti od ribe. Imamo šunkicu, hreneka, luka i to bu nam dosta za Vuzem - riječi su penzionera Drageca. No bilo je i onih koji su danas izdvojili nešto više za ribu.

Naša Miroslava Novak prošetala je čakovečkim placom, a u fotogaleriji i videu pogledajte što je sve zabilježila.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!