NOVI SPECIJALISTI U BOLNICI

TOMISLAV NOVINŠČAK ‘Liječnicima nudimo vrhunske uvjete rada i očekujem da će i dalje dolaziti ovdje’

- Razgovaramo s još nekim liječnicima, ali već je i ovo lijep početak kadrovskog oporavka naše bolnice, budući da su neki odjeli bili devastirani odlascima liječnika, naglasio je Novinščak

Odjel oftalmologije Županijske bolnice Čakovec pojačan je s dvoje novih specijalista. Radi se o bračnom paru Sontacchi koji je po završetku specijalizacije na zagrebačkom Svetom duhu svoj liječnički put odlučio nastaviti u našoj bolnici.

– Kolege su nam preporučile Čakovec jer je bolnica odlično opremljena, a mladi liječnici imaju mnogo prostora za profesionalni napredak, rekao je Bojan Sontacchi. S njim se složila i supruga Dijana rekavši kako su upravo vrhunski uvjeti na Odjelu oftalmologije čakovečke bolnice, u čije opremanje je uloženo preko tri milijuna kuna, bili presudni da rodnu Slavoniju zamijene Međimurjem.

– Od 2017. godine sudjelujemo u EU projektu vezanom uz kalcifirajuće bolesti vezivnog tkiva i drago nam je što ćemo baš ovdje u njemu sudjelovati sve do 2021.godine – dodala je Dijana Sontacchi. 

Uz dolazak ovo dvoje liječnika, v.d. ravnatelj doc. dr. sc. Tomislav Novinščak, prof. v. š., dr. med., spec. opće kirurgije, sa zadovoljstvom je danas najavio da je bolnički tim pojačala i Ivona Petran Kozjak, specijalist radiologije, koja se u Čakovec vratila iz varaždinske bolnice, dok se uskoro očekuje i dolazak kardiologinje dr. Damire Pevec.

– Razgovaramo s još nekim liječnicima, ali već je i ovo lijep početak kadrovskog oporavka naše bolnice, budući da su neki odjeli bili devastirani odlascima liječnika, naglasio je Novinščak.

– Međimurska županija proteklih je godina osigurala ogromna ulaganja u opremanje bolnice te izgradnju i obnovu naših prostora, pa s pravom možemo reći da liječnicima sada možemo ponuditi vrhunske uvjete rada. Duboko sam uvjeren da moji kolege ne odlaze u inozemstvo samo radi plaće, nego i zbog želje da se stručno usavršavaju, razvijaju i napreduju, a sve to im, uz vrlo pristojna primanja, sada možemo omogućiti i ovdje. Zbog toga vjerujem da ćemo, uz veliki broj specijalizanata, uskoro dočekati i još ponekog specijalista, posebno na odjelima gdje je to najpotrebnije, kao što su Hitni bolnički prijem, Kirurgija i Anestezija, zaključio je Novinščak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije